Supporters eisen aftreden bestuur

FC Zwolle-supporters eisen het aftreden van het bestuur van de Zwolse club. De supporters verwijten het bestuur een zoveelste brevet van onvermogen omtrent de contractverlenging van trainer Jan Everse.

De supporters vinden het onbegrijpelijk dat het bestuur maanden nodig heeft, waar erevoorzitter Gaston Sporre een paar uur over heeft gedaan. Gisteren (woensdag) bemiddelde Sporre succesvol tussen de club en Everse. Via www.fczwolle.org is een petitie te tekenen.Ere-voorzitter Gaston Sporre vindt het geen goed initiatief dat de supporters een petitie starten voor het ontslag van het dagelijkse bestuur. De oud-voorzitter, die succesvol bemiddelde in het conflict rond trainer Jan Everse, vindt dat de club nu alleen gebaat is bij rust.

Bron: RTV Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Ik heb achting voor erevoorzitter en bemiddelaar Gaston Sporre, maar daarom nog niet dezelfde mening.

  De club heeft behoefte aan een nieuw bestuur aangezien het huidige bestuur zelf voortdurend onrust veroorzaakt.

  Nu sluimert de onvrede als een veenbrand door. Mijns inziens kan alleen een nieuw bestuur echt rust brengen. Na 10 jaar moet het voor een bestuurslid toch ook wel mooi zijn geweest. Jan Everse kreeg maar 3 jaar.


  ⚠️ Meld

 2. Wie het nieuwe bestuur als dat er komt ook mag zijn en wie de nieuwe voorzitter ook zal zijn de besluiten die deze mensen moeten nemen bij een club als de FC Zwolle ze zullen het nooit goed doen voor een bepaalde groep supporters omdat deze besturen ook werken moeten met een bepaald budget en daar niet overheen kunnen .Als de club voldoende achter de hand heeft neem je als bestuur ook gemakkelijker besluiten en sta je ook met je supporters op goede voet .


  ⚠️ Meld

 3. Vind jij niet Pieter dat het huidige bestuur deze situatie al lang aan had kunnen zien komen? Hoe denk je dat v/d Belt straks moet functioneren?


  ⚠️ Meld

 4. @pieter

  Waarom moet het bestuur bij een club als Ajax met een begroting van 65 miljoen euro dan naar huis?

  Volgens mij accepteren steeds meer mensen niet dat voetbalclubs worden gebruikt als persoonlijke speeltjes van narcistische bestuurders.

  Maar ik kan het natuurlijk ook verkeerd hebben…


  ⚠️ Meld

 5. Ik ben het eens met een ieder behalve met pieter.

  Het is duidelijk dat het bestuur af moet gaan treden na de zoveelste bestuurlijke dwaling.

  Ik vind dat wij ons hiervoor hard moeten gaan maken en dat er op heel korte termijn om de tafel gezeten moet gaan worden om te kijken wat de ideeen en mogelijkheden zijn.

  Ik ben voor een nieuw bestuur!

  En inderdaad wat ElRey zegt is waar. Het heeft op dit vlak niets te maken met een financieel plaatje maar puur met eigen belang. Bij ajax precies hetzelfde verhaal, iedereen probeerd z’n eigen haggie te redden.

  Nu is er daar wel eentje zo verstandig geweest om op te stappen.

  Ik zeg: van vliet daar kun jij een puntje aan zuigen ;D ;D


  ⚠️ Meld

 6. nou laten we hopen dan dat ieder zijn zin krijgt en er een nieuw bestuur komt ,dan wil ik zien hoe lang die het goed doen met de middelen die er beschikbaar zijn .


  ⚠️ Meld

 7. Al jaren hebben de supporters geen goed gevoel bij het huidige bestuur. Denk dat het komt om dat het geen ⤽echte⤝ liefhebbers van het spelletje zijn, en dit is essentieel zegt ook het orakel uit Barcelona. Alle supporters weten echt wel dat je niet het onmogelijke van een bestuur kunt eisen; elke club, heeft zijn plafond, maar als het gevoel niet goed is, speel je als bestuur een bij voorbaat verloren wedstrijd. Dan moet je als ⤽vrienden⤝ en met respect uit elkaar gaan.
  Een bestuur moet in de eerste plaats bestaan uit ⤽liefhebbers⤝, welke weten en beseffen wat de voetbalcultuur betekent en hoe je hier mee moet beginnen.  ⚠️ Meld

 8. Als je puur naar feiten kijkt heeft dit bestuur het niet eens zo slecht gedaan. Eenmaal promotie, een nieuw stadion en wie weet dit jaar wel weer promotie.

  Daar is heel veel op af te dingen, ik weet het. Nog los van de af te dingen zaken is vooral de beeldvorming, het imago wat dit bestuur parten speelt. En daarmee ook dat van de club. Inderdaad zoals Elrey zegt lijken het narcistische bestuurders te zijn en fc zwolle is slechts hun speeltje. En om er fijn mee te kunnen spelen is de rechtsvorm van vereniging in stichting veranderd. Geen leden meer, en dus ook geen inspraak meer. Althans, zo lijkt het. Misschien was er wel een legitieme reden. Waarom echter de rechtsvorm gewijzigd moest worden is bij mijn weten nooit gecommuniceerd.

  Daar dient zich gelijk een ander zwak punt aan. Communicatie. Er werd weinig uitleg gegeven en inspraak was nauwelijks mogelijk. Er wordt niet echt gewerkt aan het opbouwen van een goede verstandhouding met de supporters. De laatste tijd wat meer met een stadioncommissie en elektronische nieuwsbrieven, maar echt een band. Nee, ik voel ?m niet in elk geval.

  En dat wordt toch echt veroorzaakt door hoe het bestuur en dan in het bijzonder de voorzitter overkomt. De voorzitter spreekt de taal van de supporters niet en plaatst zich eigenlijk boven de gemiddelde supporter. Hij geeft ze het gevoel dat ze er niet bij horen en niet belangrijk zijn. Sterker nog, hij zegt het zelfs gewoon hardop.

  Dat steekt mensen enorm. Zolang een club niet echt voetbal ademt en ook niet echt een club is (waar iedereen welkom is en er bijhoort, ónze club), zal verdere groei lastig worden. Daar zouden sponsors eens aan moeten denken als =hopelijk binnenkort= een nieuw bestuur geformeerd moet worden.


  ⚠️ Meld

 9. Ik vind dat het bestuur “zeer scherp gezeild” heeft. Het nam daarbij een groot risico. Het grootte risico dat Everse en van Ginkel definitief zouden afhaken. Maar het pokerspel eindigde in een voor de club best denkbare uitkomst: Everse is binnenboord gebleven maar niet ten koste van alles. Een bestuur dat volledig buigt voor de zaakwaarnemer scoort weliswaar op korte termijn maar brengt de club op lange termijn in zijn bestaan in gevaar. Ik vind dus het resultaat prima. Dat dit tot stand moest komen met zo’n pokerspel is erg jammer maar niet (alleen) aan ons bestuur te wijten. Bestuur en Everse kunnen weer door 1 deur. Maar hoe vindt het Bestuur weer draagvlak onder haar supporters? Ik denk dat onze voorzitter van Vliet maar het beste snel bekend kan maken wanneer hij aftreedt. Doe dit gelijk met de opening van het stadion en stel dan de nieuwe voorzitter voor. Een voor alle partijen prima oplossing toch?
  (een supporter)


  ⚠️ Meld

 10. In dat geval Kars kan hij pronken met zijn paradepaardje, het nieuwe stadion en dat is dus wat wij niet willen.

  Hij heeft zich hard gemaakt voor dat stadion en daar zal ik hem eeuwig dankbaar voor zijn maar het weegt niet op tegen de fouten die hij keer op keer heeft gemaakt en waar ik van vliet zeg of hij bedoel ik uiteraard het hele bestuur.

  Ik snap dat Gaston roept dat het nu niet verstandig is, maar nu wankelt het aan alle kanten als er een kans is dan is het nu.


  ⚠️ Meld

 11. FC Zwolle
  Mensen, hou eens lekker ff op. Zo gaat dat nu eenmaal in de voetballerij. A.s. maandag tegen Fortuna met Everse. Succes FCZ en supporters.


  ⚠️ Meld

 12. Uniek geloof ik 3 dames op rij; DE TITEL is idd prioriteit nr. 1…. Maar de voorzitter en het bestuur lijken mij hier niet mee weg te kunnen komen. Succes en wijsheid allemaal!


  ⚠️ Meld

 13. Natuurlijk ben ik blij dat na interventie van Gaston Sporre partijen alsnog nader tot elkaar zijn gekomen. Op korte termijn is nu iedereen blij. Aangezien dezelfde mensen met elkaar moeten gaan samenwerken is dit geen oplossing op lange termijn. Het is slechts een kwestie van tijd voor partijen weer met elkaar botsen. Ik heb mijn handtekening gezet en blijf erbij: het is na 10 jaar tijd voor een nieuw bestuur. Met dezelfde mensen blijf je dezelfde problemen houden. Alleen nieuwe mensen kunnen leiden tot nieuwe oplossingen.


  ⚠️ Meld

 14. Studiepunten
  Bestuur heeft weer mooie een blunder gemaakt door Jan een contract voor 3 jaar te geven. Jan mag volgend jaar helemaal geen trainer blijven als hij niet genoeg studiepunten heeft gehaald. Zitten wij weer aan een trainer vast voor 3 jaar die geen training mag geven. Slecht beleid!!!;)

  Van Vliet Van Vliet Zwolle moet je…….. >:(


  ⚠️ Meld

 15. @ Marion

  Zo gaat dat NIET nou eenmaal in de voetballerij, er is niet voor niets de pleuris uitgebroken bij ajax laatst en vorig seizoen bij Feijenoord. Ook allemaal door wanbeleid van het bestuur.


  ⚠️ Meld

Reageer