Voorbeschouwing PEC Zwolle – NAC Breda

Voorbeschouwing PEC Zwolle – NAC Breda

Zwolle – Opnieuw speelt PEC Zwolle zaterdagavond een thuiswedstrijd. Waar vorige week één van de titelkandidaten op bezoek kwam, is nu NAC Breda te gast in het MAC3PARK stadion. Het is tevens de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar voor de mannen van trainer/coach John van ’t Schip.

De Brabanders droegen zaterdag de rode lantaarn over aan De Graafschap, door Vitesse in eigen huis met 2-1 te verslaan. Een enorme opsteker voor het geplaagde NAC, dat na de nederlaag een week eerder bij FC Groningen alleen onderaan bungelde. Met de zege die tot stand kwam met bij vlagen goed voetbal, hoopt de tegenstander van zaterdag zich weer naar boven te werken. Dat is ook de weg die PEC Zwolle wil inslaan. Dat lukte twee weken geleden middels een 0-2 overwinning op directe concurrent De Graafschap.

Tegen Ajax stapte het met een 1-4 nederlaag van het veld, maar in tegenstelling tot wat de eindstand doet vermoeden, deed PEC Zwolle het lang niet slecht. De aansluitingstreffer waarbij Zian Flemming een hoofdrol vervulde vlak voor rust, was de opmaat voor een veel sterkere tweede helft. Daarin kreeg de thuisploeg twee flinke kansen op de 2-2, maar Ajax bleek effectiever en zette de 1-3 op het scorebord. Die voorsprong werd in de slotfase nog uitgebreid.

NAC Breda wacht nog op de eerste punten buiten Breda. Het wil dit seizoen namelijk totaal niet vlotten buiten het Rat Verlegh stadion. Op 27 oktober kon er een punt worden genoteerd na een bezoek aan Den Haag (1-1), maar voor de laatste uitoverwinning moeten we terug naar 10 maart van dit jaar. Ook toen gebeurde dat op bezoek bij ADO Den Haag (0-2).

De man om zeker in de gaten te houden bij de Bredanaars is aanvaller Mitchell te Vrede. In de laatste drie wedstrijden dat NAC Breda tot scoren kwam, stond Te Vrede op het wedstrijdformulier als doelpuntenmaker. Ook zondag tegen Vitesse, al had de 27-jarige speler daar de hulp van de VAR bij nodig. Het in eerste instantie vanwege buitenspel afgekeurde doelpunt, bleek na tussenkomst van de videoarbitrage in Zeist tóch geldig, waardoor Te Vrede voor de zevende keer dit seizoen tot scoren kwam.

PEC Zwolle wil graag het jaar 2018 voor eigen publiek positief afsluiten met een thuisoverwinning. In de jacht daarop kan Van ’t Schip weer een beroep doen op Vito van Crooy, die het duel van Ajax door een schorsing aan zich voorbij moest laten gaan. Ook Rick Dekker is hersteld van de griep en zal naar alle waarschijnlijkheid weer tot de wedstrijdselectie behoren. Na het duel van zaterdag speelt PEC Zwolle nog twee uitwedstrijden tegen AZ (beker) en VVV-Venlo (competitie).

Pol van Boekel heeft zaterdag de leiding over PEC Zwolle – NAC Breda. Assistent-scheidsrechters zijn Rogier Honig en Dave Goossens. Official is Ingmar Oostrom. VAR is Laurens Gerrets, die weer wordt bijgestaan door Bas van Dongen. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: