Thorianen doen goed mee bij koude en loodzware Survivalrun Dinxperlo

Zwolle – Onder winterse omstandigheden namen enkele atleten van THOR Zwolle op zondag 16 december deel aan de berucht zware survivalrun in Dinxperlo. De kou en alle combinatiehindernissen weerhield Berend Feldbrugge er niet van om bij zijn debuut in de Korte Survivalrun competitie (KSR) gelijk bij de beste 25 te eindigen. Bij jeugd 10-11 jaar wist Gwen Klederman een mooie 3e plaats te bemachtigen.

De kou en een klein laagje sneeuw kenmerkte deze sport want naast het hardlopen en klimmen van hindernissen was het ook een strijd tegen de elementen. Met goede trainingen wisten de Thorianen hier echter goed mee om te gaan en verbeterde bijna iedereen zichzelf ten opzichte van de vorige editie. Adequaat aanpassen aan de omstandigheden kenmerkt immers een doorgewinterde Survivalrunatleet maar was voor veel recreatieve deelnemers een wijze les. Het parcours van 7km over paden en akkers kende veel gevarieerde hindernissen. Het laatste ‘lusje’ kenmerkte zich ook dit jaar weer met allerlei combinatiehindernissen kort achter elkaar. Voor de laatste twee hindernissen moest iedereen nog een hele dikke boomstronk doorhakken om vervolgens met redelijk verzuurde onderarmen over het water met ijsschotsen naar de finish te klimmen en de bel te rinkelen.

De strijd aan kop ging, net zoals afgelopen paar wedstrijden, tussen Joey Bakker en Ruben Dinkelman. Ruben wist nipt voor Joey uit de laatste hindernis te komen en daardoor met 1sec voorsprong te winnen. Door allerlei redenen namen lang niet alle wedstrijdatleten van THOR Zwolle deel. Het debuut van Berend Feldbrugge viel echter wel erg op doordat hij bij de beste 25 wist te finishen. Ondanks redelijk veel trainingsachterstand nam Eric van den Ham niet onverdienstelijk deel met een 32e plaats algemeen en met een 4e plaats nét buiten het podium van categorie 40+. Robert Ruiter en Menno Damhuis eindigden bij de beste 70 van de 450 deelnemers met een flinke verbetering op zichzelf. Bij de jeugd 10-11 jaar wist Gwen Kelderman lange tijd in het kielzog te blijven van de uiteindelijke winnares Bente van Binsbergen uit Driebergen maar moest zich tevreden stellen met een 3e plaats.

Voor de meeste survivalrun atleten geldt nu een paar weken relatieve rust aangezien de meesten zich voorbereiden op het Open Nederlands Kampioenschap Lange Survivalrun. (ONK LSR) Dit ONK LSR vindt 6 januari 2019 plaats Beltrum, de bakermat van de sport.

Artikel delen: