Voorlichting over hulp bij dementie

De zorg voor een dement familielid is een zware opgave. Op dinsdagavond 18 maart van 19.00 tot 21.30 uur is er in het Alzheimercafé weer volop gelegenheid om met lotgenoten te praten of om meer persoonlijke vragen aan de aanwezige deskundigen te stellen. Tijdens deze avond wordt onder andere gesproken over de diverse mogelijkheden voor hulp bij de zorg voor een dement familielid.

Het gevolg van dementie is voor de patiënt en diens omgeving zeer ingrijpend. Partners, familieleden en vrienden krijgen een zware last op hun schouders en krijgen te maken met emotionele en praktische problemen. Het Alzheimercafé is de plaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Ook hulpverleners en vrijwilligers die de sfeer willen proeven zijn van harte welkom. 

Het Alzheimercafé is in de ‘Bakhuuszaal’ van Restaurant ‘De Handschoen’, Nieuwe Deventerweg 103 in Zwolle. Het Alzheimercafé is een initiatief van Alzheimer Nederland afdeling IJssel-Vecht, RIAGG Zwolle, Stichting Informele Zorg en Stichting Welzijn Ouderen Zwolle
Voor meer informatie kunt u terecht bij Alzheimer Nederland, afdeling IJssel-Vecht, telefoon 06 – 155 727 59.  

Artikel delen:

Reageer