Riante donatie voor Ronald McDonald Huis Zwolle - Foto: Henrike van Assen
Foto: Henrike van Assen

Riante donatie voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Op de prachtige Pathé Zwolle-locatie overhandigde de stuurgroep van de Ronald McDonald Business Breakfastclub tijdens het 88e, en tevens laatste, ontbijt van dit jaar een cheque van maar liefst €54.165 aan Lianne Booijink, manager van het Huis in Zwolle.

Het was de negende keer op rij dat het Huis een dergelijke structurele bijdrage van de Breakfastclub in ontvangst mocht nemen. Lianne gaf aan enorm blij te zijn met dit enorme bedrag dat zij graag wil gebruiken voor het upgraden en opfrissen van de negen gastenkamers. Verder bestaat de wens een nieuwe schuur te bouwen. Lianne Booijink: “Het Huis is volledig afhankelijk van giften, dus deze bijdrage helpt ons enorm om weer net iets extra’s te kunnen doen”.

Sinds de oprichting in maart 2010 heeft de Breakfastclub al achtentachtig ontbijten georganiseerd. Elke derde dinsdag van de maand komen de ruim 200 leden van deze club (ondernemers uit Zwolle en directe omgeving) bij elkaar op het bedrijf van een van de leden. Zij nemen dan de kosten voor dat ontbijt voor hun rekening. Op die manier komt het geld dat de leden jaarlijks bijdragen geheel ten goede van het Ronald McDonald Huis. Dit jaar was heel bijzonder, omdat zowel het jubileum van het Huis (vijftienjarig bestaan) als de Huiskamer (vijfjarig bestaan) werden gevierd. Om de bedrijven, relaties en vrijwilligers te bedanken voor het feit dat zij het Huis al jarenlang een warm hart toedragen organiseerde de Breakfastclub in juni een XL-ontbijt voor maar liefst 325 gasten. De stuurgroep bedankte tijdens het Pathé-ontbijt iedereen voor hun onvoorwaardelijke steun in het afgelopen jaar. Dat gebeurde heel toepasselijk met een kort filmpje op het immense Pathé-scherm.

Dit keer was de organisatie in handen van Flynth, het grootste accountantskantoor voor het MKB in Nederland. Met 10 ontbijten per jaar komt het 100e in zicht en de stuurgroep denkt dan ook al hard na over de invulling van dat jubileumontbijt in maart 2020.

Artikel delen: