Voorbeschouwing VVV-Venlo – PEC Zwolle

Voorbeschouwing VVV-Venlo – PEC Zwolle

Zwolle – Vrijdag gaat PEC Zwolle om 20.00 uur op bezoek in De Koel. Daar sluit de nummer 15 van de ranglijst naast de eerste seizoenshelft ook een hele hectische week af. Tegenstander is VVV-Venlo, de huidige nummer 9 van de Eredivisie.

Met Gert Peter de Gunst als interim-trainer voor de groep, werkten de Blauwvingers donderdagochtend de laatste training af in aanloop naar het duel met de Venlonaren. Na de bekeruitschakeling in Alkmaar en het daaropvolgende vertrek van trainer/coach John van ’t Schip, is het vizier inmiddels gericht op de wedstrijd van vrijdag. Het duel met VVV-Venlo is zeker voor twee Zwolle-spelers een bijzonder affiche.

Clint Leemans en Vito van Crooij maakten afgelopen zomer gezamenlijk de overstap van Venlo naar Zwolle en keren zodoende voor het eerst terug in het stadion waar het tweetal mooie successen beleefde. Van Crooij doorliep de gehele jeugdopleiding van VVV en debuteerde in het seizoen 2013/2014 in het eerste elftal. Leemans kwam in de zomer van 2016 over van Jong PSV en zorgde onder andere met twee doelpunten tegen RKC Waalwijk, dat de Venlonaren in 2017 promotie afdwongen naar de Eredivisie.

VVV-Venlo maakt, ondanks het vertrek van het tweetal naar Zwolle, een zeer sterke eerste seizoenshelft door. De aangetrokken spelers werden door coach Maurice Steijn moeiteloos in het elftal gepast. Toch zit ook VVV in een mindere fase. De laatste zege dateert immers van 10 november, toen buurman Fortuna Sittard met 3-2 werd geklopt. Daarna pakte het thuis nog wel een punt tegen AZ (2-2) en een punt tegen FC Groningen (0-0). Opvallend is dat VVV-Venlo ook dit seizoen, vaak gelijk speelt. Samen met sc Heerenveen en FC Emmen staat de teller op 5 remises. Vorig seizoen waren dat er na 34 wedstrijden zelfs 13. Alleen FC Groningen remiseerde toen eenmaal vaker.

Joey Kooij is vrijdag de scheidsrechter en krijgt assistentie van assisten-scheidsrechters Hessel Steegstra en Peter Janson. Official is Clay Ruperti. VAR Rob Dieperink. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: