Nieuw toeristisch spel voor kinderen in Zwolle

Op 21 juni presenteert Zwolle in de historische binnenstad de interactieve en innovatieve speurtocht “Het geheim van Graaf Sassendonk”. Het spel moet kinderen van 8 tot 14 jaar verleiden om met hun ouders naar de Zwolse binnenstad te komen. Want daar moet het geheim opgelost worden. Actie, spanning en de modernste technieken (GPS, PDA, games) vormen de belangrijkste ingrediënten van de zoektocht. Ondertussen leren de kinderen van alles over de historie van de Hanzestad.

Hoewel het spel nog volop in ontwikkeling is, zijn de kaders van Het Geheim van Graaf Sassendonk bepaald. Graaf Sassendonk heeft geleefd rond 1672 en heeft een aantal geheimen in Zwolle achtergelaten. “Welke dat zijn, kunnen kinderen ontrafelen tijdens het spel”, aldus Tamara Toering, projectleider namens RBT Vechtdal-IJsseldelta, en bovendien manager van Stichting Evenementensupport Zwolle (SESZ).  Met haar eeuwenoude gebouwen, steegjes, onderaardse gangen en andere geheime plekken is Zwolle een perfecte locatie om de zoektocht naar het Geheim van Graaf Sassendonk te starten…

Directeur RBT Vechtdal-IJsseldelta Henk van Voornveld: “Allerlei historische gebouwen van Zwolle komen voorbij in de tocht die 2 tot 3 uur duurt, zoals de Sassenpoort, de Peperbus en de stadsmuren. We zouden het erg leuk vinden als de onderaardse gangen ook onderdeel worden van het spel!”

Het spel is erg leuk en spannend en bovendien maken kinderen op een innovatieve manier kennis met het cultureel en landschappelijk erfgoed van Zwolle en de IJsseldelta. “Dat educatieve tintje maakt dat het spel niet alleen geschikt is voor de jonge toerist, maar ook scholen hebben inmiddels al interesse getoond in het project”, vertelt Toering.   

Op 21 juni van dit jaar wordt het spel gepresenteerd. “Het is een driejarig project”, stelt Toering. “Voor kinderen, die het spel in de zomermaanden 2008 gaan spelen, blijft er ook daarna (2008-2010) een uitdaging: een ander geheim op een hoger level. We willen het spel steeds verder perfectioneren. Bovendien wordt het spel ondersteund door een attractieve website, die kinderen van tevoren al kan enthousiasmeren en waarop verschillende graaf-games gespeeld kunnen worden”. 

Organisatie

Initiatiefnemer van “Het Geheim van Graaf Sassendonk” is een aantal toeristische partners uit Zwolle, waaronder RBT Vechtdal-IJsseldelta i.s.m. de gemeente Zwolle. Het idee komt uit de koker van directeur RBT Vechtdal-IJsseldelta Henk van Voornveld en Willem Uitentuis van Libéma.

Het spel wordt breed gedragen: diverse instellingen leveren een bijdrage aan het spel. Behalve door de gemeente Zwolle wordt het spel ondersteund door de Provincie Overijssel en Zwolle/Kampen Netwerkstad. Ook zijn er verschillende bedrijven en personen die hun medewerking verlenen. “En we staan altijd open voor meer personen of bedrijven die willen participeren in dit innovatieve kinderproject”, aldus Tamara Toering.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer