ANWB Streetwise bij de Parkschool

Op maandag 10 maartkomt ANWB Streetwise, een spannend nieuw verkeersprogramma bij de Parkschool. ANWB Streetwise leert kinderen van groep 3 t/m 8 om beter om te gaan met het huidige verkeer.

De Parkschool vindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan. In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 3 onderdelen. Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een autostoel in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactiesnelheid op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB rijlesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een gordel komt in deze les aan bod.

Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. ik heb vandaag in Stadshagen bij de Zevensprong foto’s hiervan gemaakt voor de VinExpress.
  Ik moet zeggen: de ANWB: goed bezig!!
  Dit is dé manier om kinderen voor te bereiden op het verkeerd, met dingen in de praktijk, práten over gordel en kinderzit gebruik, en het waarom.
  Véél beter dan die stomme theorie lesjes die ik vroeger op de lagere school kreeg, láng geleden…. 28 jaar ongeveer… ;D


  Maak melding

 2. Hoi Freddy,

  heb je die foto’s ergens online staan? Ze komen namelijk eind mei op de school waar ik werk. Ik ben wel benieuwd wat ik kan verwachten.


  Maak melding

Reageer