Opening nieuwe Kiosk op station Zwolle

Op maandag 7 januari om 07.30 uur zijn Bert Boerman (gedeputeerde provincie Overijssel), Ed Anker (wethouder gemeente Zwolle), Esther Hegeman (manager Public Affairs ProRail) en Joost van der Bijl (regiodirecteur NS Noordoost) aanwezig op spoor 8/9 van station Zwolle om gezamenlijk de nieuwe Kiosk op dit perron te openen. Met de opening van deze Kiosk wordt reizigers de mogelijkheid geboden om nog even snel een kopje koffie of een andere versnapering te kopen, voordat zij in de trein richting Almelo of Deventer stappen die vertrekt vanaf dit perron. Met deze kiosk zetten de gezamenlijke partijen in de Spoorzone Zwolle wederom een stap in het verbeteren van de ov-knoop in Zwolle, het tweede spoorknooppunt van Nederland.

De realisatie van deze Kiosk sluit aan op het Ontwikkelperspectief Stationsgebied Zwolle waarin gemeente Zwolle, provincie Overijssel, ProRail en NS hun ambitie voor het stationsgebied tot 2025 hebben beschreven. De busbrug en het nieuwe busstation aan de zuidzijde van het spoor en de bouw van de ondergrondse fietsenstalling onder het Stationsplein aan de noordzijde van het station maken onderdeel uit van dit Ontwikkelperspectief. Samen zetten de partijen grote en kleine stappen om het verblijf voor reizigers op station Zwolle te veraangenamen.

2019 en verder
In 2019 zetten we nog meer stappen, te beginnen met de opening van het nieuwe busstation en de busbrug in februari. De bouw van de ondergrondse fietsenstalling start in maart. Houd de site  www.zwolle.nl/spoorzone in de gaten voor de laatste stand van zaken van alle ontwikkelingen in het station en het stationsgebied.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.