Vernielingen bij jongeren ontmoetingsplaats

De jongeren ontmoetingsplaats (JOP) in Zwolle Zuid wordt met enige regelmaat vernield. Ook wordt er in de nacht regelmatig glaswerk stuk gegooid. 

Door de gemeente, het jongerenwerk en de politie wordt geprobeerd om zicht te krijgen op wie de vernielingen nu pleegt. Er zijn al diverse namen bekend van de bezoekers, maar daders worden nog niet gevonden. Mocht u informatie hebben over wie mogelijk deze vernielingen plegen dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. steeds hamer ik er weer opnieuw op dat de politie veel en veel meer surveillance,s moeten uitvoeren in zuid zodat ze een keer op heterdaad betrapt worden de vernielers.veel cmera bewaking zou ook een oplossing kunnen zijn om de daders in beeld te krijgen en dat is zeker een noodzaak straks in het nieuwe winkelcentrum zuid want het is een verschrikkelijk goor gezicht al die teksten op de muren vooral als dat straks ook in het nieuwe gedeelte weer plaats vind .


  Maak melding

 2. Ik moet altijd een beetje lachen als ik zie dat ze de vele tunneltjes in zuid weer eens graffiti-vrij aan het maken zijn, aangezien ze binnen een paar weken toch weer onder gekalkt zijn. Het is weggegooid geld. Of wat te denken van de blikvangers die, naast het feit dat afval er meestal nAAst ligt, altijd worden gesloopt. ‘Legale’ hangplekken (zoals de blokhut aan de sitckerbelt) worden gewoon in de hens gezet (jaloezie?). Fietspaden (provincieroute, zwarteweg) zijn vaak bezaaid met glas (zoals vanacht). Schoolpleintjes worden s’avonds bevolkt door groepjes jongeren (die drinken en blowen) waarna de volgende ochtend het weer papiertjes prikken is voor de lokale groep 7 en 8. Ach ik stop maar, het is dweilen met de kraan open. Misschien eens surveilleren? Politiepostje misscien? Oh nee, daar wordt toch nooit naar geluisterd, sorry meneer agent, ik snap best dat Gij het te druk heeft met de losgeslagen dronken pubertjes in het Centrum. :'(


  Maak melding

 3. Ik moet altijd een beetje lachen als ik zie dat ze de vele tunneltjes in zuid weer eens graffiti-vrij aan het maken zijn, aangezien ze binnen een paar weken toch weer onder gekalkt zijn.

  Toch apart…. ik kan daar niet om lachen; het is deels mijn geld wat in het schoonmaken gestopt wordt en ook deels jouw geld.


  Maak melding

 4. Wij kunnen niets anders dan concluderen dat wij alle narigheid in Zwolle Zuid moeten accepteren en in de toekomst onderdeel zal blijven uitmaken in ons stadsdeel. De zwolse politiek wenst hier niets aan te doen, de politie niet, het openbaar ministerie al helemaal niet en jammer genoeg de meeste burgers/inwoners van Zwolle Zuid ook niet. Want eerlijk is eerlijk het is ook onze verantwoordelijkheid. Want wie laat zijn minderjarige kinderen met een bierfles in de hand thuis vertrekken? Of midden in de nacht nog buiten laten zwalken? Van de andere partijen zakt ons natuurlijk de broek compleet af. Misschien was die goede oude tijd nog niet zo slecht. Bromsnor zichtbaar in de wijk die overdag en ‘savonds/’s nachts zonodig de orde herstelde. Op dit moment luidt het devies: gedogen en accepteren. Daar zullen wij met zijn allen aan moeten. Tenzij wij met z’n allen in verweer komen. Dan wordt het allicht een stuk beter en leefbaarder.


  Maak melding

 5. wijkagent
  @teleurgestelde zwollenaar

  Vanmorgen me weer enorm geërgerd aan die bierflesjes die overal op de doorgaande fietsroutes van Zwolle Zuid liggen. Je gaat naar de kerk in de stad, kunt daar de auto moeilijk kwijt, dus maar op de fiets. twas nog droog gelukkig..:)

  Ik ben nog opgegroeid met agent Bulten in Zwolle-Zuid. Die kende iedereen en je zag hem altijd. Nu zijn er meer agenten maar je ziet ze nooit


  Maak melding

 6. Vernieling blijft verzekeringswerk. Komt niet rechtstreeks op het bordje gemeente/politie.
  Heb al vaker aangegeven, het blijft 1 grote speeltuin voor deze gasten. Wordt er wel es wat opgelost? Pakkans? Haha.
  Vernieling is echt geen serieus groot probleem voor ze, al willen ze dat naar buiten toe anders doen overkomen.

  >:(


  Maak melding

 7. Verzekeringen betalen we ook met zijn allen.
  De moeite die ik binnenkort moet doen om naar huis te lopen en daar mijn fietsband te plakken wordt noch door de verzekering noch door de gemeente vergoed!

  Ik blijf erbij: het zijn weer een paar ettertjes die het verklooien voor iedereen! Aanpakken die zooi! En dat hebben we allemaal ook zelf in de hand!


  Maak melding

 8. hangjeugd
  ik snap de bewoners van zwolle-zuid,,ze vinden het erg dat savonds jeugd buiten hangt, vernielingen worden aangericht, het probleem is dat de buurtbewoners vaak denken ”die groep die daar altijd hangt heeft ook die vernielingen aangericht,, buurtbewoners hebben veel te snel een vooroodeel over de jongeren, als de buurtbewoners er zo mee zitten dat er hangjongeren zijn bij hun in de buurt, stuur er dan niet gelijk politie op af.. probeer eerst op een rustige kalme manier te vragen of bv hun stemvolume omlaag mag, of muziek zachter/uit mag werkt dit niet met rustig praten/vragen dan de politie erop af sturen,,de meeste hangjongeren in zwolle hangen ook alleen maar en verichten geen vernielingen,, tuurlijk zijn er een paar groepen die de boel verzieken,de meeste niet ik hoop dat de buurtbewoners dit het erg vinden dat er jongeren bij hub in de buurt hangen,,,als ze dit zo erg vinden waarom helpen ze dan niet een geschikte locatie voor ons te vinden om te kunnen hangen??

  gr anoniempje


  Maak melding

 9. O shit, geef ze in Zuid aub een goede hanglocatie. Anders gaat het weer net als vroeger; gaan ze de feesten in andere wijken weer vern*uken >:( Maar sowieso, elke wijk in Zwolleywood moet recht hebben op goede opvang van onze kids. Een goede hanglocatie = toch ook een wijkcentrum? Die is daar niet???


  Maak melding

 10. Ik denk dat jongeren die de boel slopen (dat kleine groepje dat het verziekt voor de rest) dat ook doet als er wél hangplekken enz zijn.
  Een tijdje geleden kwam ik met mijn vriendin ergens langs fietsen en het is gewoon zo’n enorme wereld van verschil: een paar jongeren die wat aan het basketballen zijn en wat jongeren die niets doen. Alleen maar wat rondhangen. Dan zie ik ze liever in beweging!


  Maak melding

 11. Precies Plantje!!!!
  Dat is em. Niet alle jongeren zijn etters!Jongeren groeperen zich al snel en in deze fase van hun leven is het eenmaal gebruikelijk om ergens bij te horen. Weinig mensen nemen de moeite om de jongeren persoonlijk aan te spreken ipv als groep. Er zitten overal rotte appels bij die helaas de rest mee op sleeptouw nemen.
  Nieuwe faciliteiten is bij mijn weten niet de oplossing. Het gesprek met hun aangaan denk ik juist wel.
  Ga eens als volwassene gewoon eens bij hun staan als ze niets verkeerds doen. Maak eens een praatje en vertel anders eens over vroegahr. Je zal zien dat meerdere jongeren hier positief op zullen reageren. De keer dat ze voor overlast zorgen zijn ze ook amkkelijker benaderbaar. Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan en de situatie moet er naar zijn, maar ik denk dat een dialoog meer oplost dan meer blauw/geel op straat.


  Maak melding

Reageer