SWOL 1894 trapt jubileumjaar af tijdens snerttoernooi

SWOL 1894 trapt jubileumjaar af tijdens snerttoernooi

Zwolle – Op zondag 6 januari 2019 heeft SWOL 1894 het jubileumjaar officieel afgetrapt met de onthulling van een jubileumlogo tijdens het jaarlijkse snerttoernooi.

SWOL 1894, opgericht op 20 augustus 1894 is een vereniging in Zwolle met diverse disciplines in de zwemsport en viert dit jaar haar 125-jarig bestaan. De vereniging is voortgekomen uit een combinatie van de Bad- en Zwemvereniging Zwartewater (BZZ) en de Zwolse Zwem- en Poloclub (ZZ&PC). Tegenwoordig bestaat de vereniging uit afdelingen voor Wedstrijdzwemmen (waaronder de Basisgroepen), Waterpolo, Synchroonzwemmen en Masters- en conditiezwemmers.

Het snerttoernooi wordt ieder jaar georganiseerd op de 1e zondag van het nieuwe jaar voor familie, vrienden en bekenden van SWOL 1894, er worden waterpolowedstrijdjes gespeeld waarbij een team slechts uit een paar echte waterpoloers mag bestaan. In de pauze is er een kop snert voor de aanwezigen. Dit jaar werd in de pauze door Dames 1 van de waterpoloafdeling een oefenwedstrijd gespeeld en het jubileumlogo onthuld.

Dit jaar bestaat SWOL 1894 maar liefst 125 jaar en dat wordt gevierd. Vanaf januari 2019 zullen er diverse landelijke zwemevenementen naar Zwolle komen, zoals het Open Nederlands Kampioenschap Masterzwemmen (ONMK), het Nederlands Jeugd Kampioenschap Synchroonzwemmen (NJK) en hoogstwaarschijnlijk het Nederlands Jeugd Kampioenschap Waterpolo (NJK). Daarnaast zullen er gedurende het jaar diverse andere zwemevenementen worden georganiseerd, zoals een sponsor zwemmarathon met minder valide sporters, een nachtmarathon met de reddingsbrigade en uiteraard zullen we tijdens de city Swim in de zomer van 2019 in de grachten van Zwolle acte de présence geven. Het jubileumjaar wordt in september afgesloten met een feestelijk Lustrumweekend met activiteiten voor de jeugd, een receptie en een feest voor (oud)leden en relaties. Ook wordt er gewerkt aan een prachtig lustrumboek met historie van de vereniging en mooie verhalen en beelden.

Artikel delen: