Nashville-debat: in Zwolle is en blijft iedereen welkom

Nashville-debat: in Zwolle is en blijft iedereen welkom

Zwolle – Het college van B&W in Zwolle heeft kennis genomen van de discussie rond de Nederlandse Nashville-verklaring. Vanuit de Zwolse LHBTI-community is de gemeente gevraagd om de regenboogvlag te hijsen.

Het college is geraakt door de toon en inhoud van de discussie. In Zwolle is iedereen welkom en moet zichzelf kunnen zijn, ongeacht afkomst, religie, gender of geaardheid.

Als één van de eerste Regenboogsteden in Nederland voert Zwolle al sinds 2008 een actief LHBTI-beleid. Concreet is de gemeente onder meer het gesprek aangegaan met sportverenigingen (waaronder PEC Zwolle) over inclusiviteit. Daarmee wil de gemeente eventuele taboes en isolement tegengaan voor sporters die anders zijn. Vorig jaar ondersteunde de gemeente de kandidatuur van Zwolle voor Roze Zaterdag, om zo bij te dragen aan zichtbaarheid en sociale acceptatie van LHBTI’ers in Zwolle.

Tweemaal per jaar, tijdens Gay Pride en Coming Out Day, vraagt Zwolle aandacht voor de LHBTI-gemeenschap door het hijsen van de regenboogvlag (op de Peperbus, bij het stadskantoor en het stadhuis). Door nu bij deze gelegenheid ad hoc en uit protest de regenboogvlag te hijsen, zou de gemeente zich mengen in een debat dat het gemeentelijk beleid niet raakt en slechts bijdragen aan controverse. Liever zet Zwolle middelen als vlaggen in om een positieve boodschap uit te dragen dat in Zwolle iedereen welkom is en zichzelf moet kunnen zijn.

Artikel delen: