Samson en Gert bij première Hotel op stelten

Wat was er toch aan de hand op het Gasthuisplein? Drommen mensen op de been, die de hele straat blokkeerden. Muziek erbij, en een lichtshow. Samson & Gert waren zaterdagmiddag op bezoek in Zwolle. In cinema De Kroon aan het Gasthuisplein ging de eerste speelfilm Hotel op Stelten van de bekende tv-hond en zijn baasje in première.


De cast van Hotel op stelten…

Al een uur voor de aankomst van Gert en de beroemde hond stonden kinderen met hun ouders te wachten in en bij de bioscoop. Een presentator van ZOOP, Patrick Martens, warmde de onrustige kinderen op. De Zwollenaartjes konden toen ook alvast vragen over Gert en Samson stellen. Zo was er de vraag “waarom hebben ze steeds dezelfde kleren aan?”, wat voor de nodige hilariteit zorgde. Rond 16.00 uur kwam de cast van de nieuwe film aan bij de bioscoop. Daar wachten vele kinderen op de komst van de populaire Belgen. Via een echte rode loper gingen de artiesten de bios in. Even later vond in De Kroon de Zwolse première plaats van de kinderfilm Hotel op stelten.


De aankomst van de BB’ers (Bekende Belgen)…

Samson & Gert, bekend van tv, hebben hun eerste film gemaakt: Hotel op stelten. Bart van Leemputten regisseerde de kinderfilm, in de hoofdrollen spelen onder anderen Peter Thyssen, Gert Verhulst, Walter de Donder en Geert Hoste.

Samson en Gert zien hun vakantieplannen in rook opgaan. Het oude hotel van de opa van Marlèneke dreigt afgebroken te worden als het niet dringend wordt opgeknapt. Vol goede moed starten Samson en Gert met klussen, samen met hun trouwe, maar onhandige vrienden Van Leemhuyzen, Octaaf, de burgemeester en Alberto. Wat ze niet weten is dat twee boeven hun buit hebben verstopt in het hotel. De schurken komen vrij uit de gevangenis en willen maar één ding: hun schat ophalen. Maar dat laten Samson en Gert natuurlijk niet zomaar gebeuren!


De cast wurmt zich door de mensenmenigte…

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Had kaartjes gewonnen voor de premiere van deze fantastische film.Na 1,5 uur rijden dan toch nog op tijd aangekomen.Echter vond ik het zeer jammer dat er eigenlijk werd verteld dat er nog tijd was om op de foto te gaan en voor handtekeningen.Nou ik heb daar geen tijd voor gezien.Oke je kon aan het begin van de film vragen stellen en dat was dan ook wel weer goed geregeld.
  Eigenlijk was de bioscoop ook veel te klein om zoiets groots te organiseren.Mensen stonden echt op elkaar gepropt

  Meestal is er na zo’n voorstelling nog een leuke mini-disco met limonade en koekjes voor de kinderen.En de artiesten zijn er dan ook vaak nog even.Nu weet ik niet of studio 100 dit zo wou of er gewoon geen mogelijkheid voor zoiets was, maar ik vond het behoorlijk zonde dat ze er niet wat meer aandacht aan hadden besteed.Ook Gert zonde van de tijd om voor zo even op en neer te rijden.Maar goed de film was een hele goedmaker.

  groetjes Rianne

  .


  ⚠️ Meld

 2. Jammer Rianne
  Ik vind het zeer teleurstellend dat er altijd mensen zijn die commentaar hebben op dit soort evenementen.
  Er zijn heel veel mensen die hier hard aan hebben gewerkt, en wel belangeloos!!!!
  Het zal waarschijnlijk wel met ervaring te maken hebben dat er misschien wel geen tijd was voor een disco of misschien hadden de acteurs nog wel andere bezigheden.

  Zij moesten meer dan 3 uur rijden om naar die “kleine” bioscoop te rijden, en zij vonden het onthaal van het enthousiaste publiek geweldig.

  Jammer dat er mensen zijn waar het nooit goed genoeg voor is.

  Mijn kinderen en die van mijn vrienden vonden het fantastisch.

  Dus Rianne, ik kan maar één ding zeggen….. ik vind je reactie triest en voor de mensen die dit georganiseerd hebben… toppie …vaker doen dit soort dingen doet Zwolle GOED!!!!!!
  Maar dat was al te lezen op diverse websites en in vele kranten!

  Groetjes en zeker tot een volgede keer.
  Jan


  ⚠️ Meld

 3. Samson & Gert Meet & Greet
  Ik werk bij die bioscoop, en de reden dat de acteurs weer zo vroeg vertrokken was, omdat Gert dezelfde dag nog een optreden had in een theater in Zwolle van Pinokkio.

  Vandaar.


  ⚠️ Meld

Reageer