Zwolse derby 4e Klasse C, EDON – VSW 2-1

Er ligt al een groene gloed over het sfeervolle, landelijke en nostalgische sportpark van voetbalvereniging EDON. Een sportpark met een eigen sfeer. Als enige in Nederland en misschien wel in Europa, heeft EDON nog de vierkante doelpalen van hout in ere weten te houden. Nostalgie ten top. Het gehele complex ademt deze plezierige en gezellige sfeer uit.

Zaterdagmiddag stond in de 4e Klasse C de Zwolse derby EDON – VSW Windesheim op het programma. De kuip zat weer vol. Een wedstrijd met twee gezichten. In een rommelige, stevige, doch sportieve strijd, had EDON, in de eerste helft, in tegenstelling tot de tweede helft, het beste van het spel. Dit resulteerde dan ook in een 2-0 stand bij de rust. In de 20e minuut zorgde Eisse Noordhof voor de 1-0 voorsprong. VSW speelde duidelijk onder het normale niveau. In de 28e minuut bracht Alrik Aalbers, met een knappe kopbal, á la Bep Bakhuijs, de stand op 2-0. Deze stand is een groot deel van de wedstrijd op het scorebord gehandhaafd gebleven.

Hoewel VSW, EDON in de tweede helft behoorlijk onder druk wist te zetten, zeker nadat in de 70e minuut een EDON-speler na 2 x geel de arena moest verlaten, kwam er pas in de 90e minuut een wijziging in de stand. Bennie Kouwen benutte de toegekende penalty na een stevige overtreding binnen de bekende lijnen, 2-1.

Leider Frans Kwakman van EDON, was een tevreden en gelukkig mens. Zeker gezien de stand op de ranglijst van beide ploegen, waar VSW tegen de subtop aanhangt en EDON de laatste plaats bezet. VSW was niet echt op dreef en heeft hier duidelijk iets laten liggen.


….. Tikkie terug, Jaap …..

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Mooie herinneringen aan de seizoensopeningen tegen Be Quick op het terrein van Edon. Kan dat niet meer in ere hersteld worden? Die wedstrijd had gewoon z’n charme.


  Maak melding

 2. Sprookjesachtig is het. Pedro Sluiter heeft helemaal gelijk. Zoals voetbal eens was en beter had kunnen blijven. Ik heb er zelf meer dan 20 jaar gespeeld. Een bal op de lat is daar nog mooier dan een goal!


  Maak melding

 3. Er mag nog wel enig schilder- en onderhoudswerk plaatsvinden zo te zien.
  Van wie of wat is dit sportpark officieël? Van de club, gemeente of bedrijf?
  Op de website van de club met al meer dan 70 jaar houten vierkanten doelpalen kan ik het zo 1-2-3 niet vinden.
  EDON website 🙂

  Ik weet wel dat er een aantal jaren geleden gesteggel was over het eigendom en dan met name de onderhoudskosten en wie dáár verantwoordelijk zou moeten zijn. 🙂


  Maak melding

 4. Trouwens, het volgende moet tot in lengte van jaren doorgang blijven vinden:
  Willem v/d Vegte Toernooi zaterdag 24 mei 2008 [/url] 😉  Maak melding

 5. Ik schrijf niet voor niets, “Nostalgie ten top”. Het was een mooie tijd. Ook ik heb er een tiental jaren mogen genieten van de heerlijke sfeer die er heerst. Zeker in de periode dat alles groen was. Tijdens toernooien heerlijk genieten op het terras onder de bomen. Als ik er dan, zoals zaterdag rond loop, dan begint het weer te kriebelen. Zeker, als ik zie dat de club op dit moment vier elftallen heeft, waarvan 1 een dameselftal. De zaken gaan goed. Ook na een moeilijke tijd, toen de groei van de leden wat stagneerde, toen er geen ondersteuning meer kwam van de grote baas, toen de onderhoudswerkzaamheden niet meer werden ondersteund. Alles kwam in die tijd neer op de leden. Dat was een zeer moeilijke opgave, mede omdat het een kleine vereniging was met twee elftallen, zonder jeugd. Op dit moment speelt er een jong team, waarvan de club nog jaren van kan genieten. Oké, de prestatie zal ook hier nog steeds in het vaandel staan, en dat het eerste op dit moment onderaan staat … volgend jaar beter. Ik zeg niet dat het eerste de motivatie mist om te presteren, maar genieten van je hobby, het heerlijk trappen tegen het balletje, zal, denk ik, bij veel leden de eerste prioriteit hebben en dan praten we nog niet eens over de derde helft.
  EDON is een club, waar we in Zwolle trots op moeten zijn.


  Maak melding

 6. Haha Hans, ik scoorde alleen maar met de kop, vandaar dat er bij corners en vrije trappen van het tweede altijd luidruchtig om de “luftwaffe” werd geroepen. Maar idd, vooral bij regenachtig weer was een ouderwetse pegel op de lat toch erg mooi hoor!


  Maak melding

 7. Ik heb zaterdag de wedstrijd gezien.De complimenten gaan uiteraard naar Edon die verdiend de pot hebben gewonnen met een uitblinkende Martijn Kist op doel.

  P.S.Joppe ik schoot ze altijd liever binnen de palen!!


  Maak melding

 8. Martijn,ere wie ere toekomt.Jullie hebben gewoon goed gebruik gemaakt van de slappe instelling van VSW.
  Ik kan wel zien dat je een goede opleiding gehad hebt als keeper.
  En Joppe,het wordt misschien wel eens tijd voor een reuinie o.i.d.


  Maak melding

 9. Een re?nie zou heel leuk zijn. Han, eigenlijk had ik me daar in het najaar al op verheugd bij het 70 jarig bestaan van de club maar er was slechts ’s avonds wat te doen, helaas. Misschien moet het huidige bestuur maar eens een nieuwe poging wagen?!


  Maak melding

 10. Een fijn plan, en dan graag heel veel oude garde erbij uit de goede oude tijd waarin een stukje zeep onder de douche nog wel eens zoek raakte of waarin al voor de wedstrijd vanwege de wedstrijd spanning al nadrukkelijk ontspanning op het sanitair werd gezocht 🙂 ;D
  Zo veel mooie dingen en anekdotes beleefd!


  Maak melding

 11. Edonieten
  @ Joppuh: is die Blub (of die nep-Blub), in jullie digitale verhalenboek, dé Blub uit de gloriejaren van WVF-3mteam? Heeft ook nog bij SV Zwolle gespeeld?
  Kan Edon overigens nog wat bereiken deze competitie?


  Maak melding

Reageer