CSV ’28 – sc. Lemele

CSV ’28 stelde in de wedstrijd tegen hekkensluiter, sc. Lemele, danig teleur en ging uiteindelijk volledig kopje onder. Door dit slechte resultaat verzuimde de ploeg twee punten in te lopen op het gelijkspelende IJVV.  

Vanaf de aftrap begon CSV voortvarend, maar het antwoord van Lemele kwam al in  diezelfde eerste minuut, toen na een misverstand in de CSV-verdediging, spits Jeroen van de Berg uit vrije positie overschoot. Ruim 5 minuten later kreeg hij opnieuw de kans toen hij onbegrijpelijk vrij stond bij een voorzet van Harry Warmelink. De spits miste opnieuw. CSV stelde daar niet bijster veel tegenover. Een slappe kopbal van Jeroen Soppe werd een makkelijke prooi voor keeper te Winkel. Meer gevaar had het schot van de mee naar voren gekomen vleugelverdediger Edgar Dolleman. Na een kwartier spelen werd hij goed aangespeeld door Roger Knoops, maar zijn schot miste het doel van Lemele maar net.

Lemele hield veel mensen achter de bal en wachtte geduldig op de fouten van CSV, om vervolgens via snelle uitvallen topscorer van de Berg in stelling te brengen. En dat lukte deze middag meerdere keren. Na 25 minuten werd er slecht uitverdedigd en kon Jeroen Broekroelofs de bal nog maar net uit het al verlaten doel halen en twee minuten later behoedde Jeroen van Houten CSV voor een achterstand, toen hij in een 4 tegen 2 situatie de bal kon wegwerken.

Tien minuten voor rust stelde een volgende fout in de CSV-verdediging, spits van de Berg in staat om Lemele op voorsprong te brengen
(0-1). CSV probeerde het in de tweede helft nog wel. Pascal Frederiks ging zich veel nadrukkelijker met het spel bemoeien. Verder werd de licht geblesseerde Yavuz Özdemir als extra aanvallende middenvelder voor verdediger Jeroen van Houten ingebracht en na een kwartier ging CSV achterin één op één spelen. Trainer Bauke Pot wilde zijn voorhoede ook nog meer ‘lengte’ geven en stuurde verdediger Jeroen Broekroelofs naar de spits voor extra kopkracht. Het mocht allemaal niet baten want de ploeg speelde zonder echte dreiging en toonde niet echt de wil om te winnen.

Die wil was er bij Lemele wél. Arjen Stoeten schoot nog eens voor Lemele op de lat en hij kreeg 5 minuten voor tijd de kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Die kans werd gemist. Toch konden de talrijke meegereisde supporters van Lemele na tien minuten extra speeltijd(!), de verdiende overwinning van hun ploeg luid bejubelen. 

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:Doel: Peter Smit.
Achter: Jeroen Broekroelofs, Pascal Frederiks, Han Stolte en Edgar Dolleman.
Midden: Matthijs Kremer, Jeroen van Houten (46. Yavuz Özdemir) en Jeroen Soppe.   Voor: Raymond Lachenal, Elvin Matuankotta en Roger Knoops.

    

Artikel delen:

Reageer