VV Berkum
VV Berkum

Berkum-spelers verlengen verblijf

Zwolle – Vijf spelers van de eerste selectie van VV Berkum hebben toegezegd ook in het seizoen 2019-2020 voor de Zwollenaren te zullen spelen, waarmee de eerste contouren voor de hoofdselectie in de nieuwe jaargang zijn geschetst.

Twee van deze vijf zijn in de meer dan positieve zin van het woord ‘oudgedienden’ te noemen: Chris en Marc van der Meulen. Spits Chris gaat de komende jaargang zijn 18e (!) seizoen bij de hoofdmacht van Berkum in en zijn op het middenveld spelende broer Marc gaat voor zijn 15e seizoen. Dat spelers hun club, ondanks aanbiedingen van andere verenigingen, zo lang trouw blijven is een fenomeen dat ook in het huidige amateurvoetbal behoorlijk zeldzaam is geworden.

Ook de verdedigers Jason Huisman, Jorben Nieuwenhuis en Jasper van der Stouw hebben afgesproken komend seizoen weer voor Berkum uit te zullen komen. Met diverse spelers van de huidige hoofdselectie zijn nog gesprekken gaande of zullen die in de komende weken worden gevoerd.

Vorige week werd bekend dat Arno Hoekstra volgend seizoen terugkeert als hoofdtrainer van Berkum. Hij wordt de opvolger van Raymond Schuurman, die na deze jaargang een ‘voetbalsabbatical’ neemt.

Artikel delen: