Jeugd Hanzerenners succesvol

Vorige week was het de Ster van Zwolle waarmee het wielerseizoen bij de amateurs werd geopend. Afgelopen zaterdag. was het de beurt aan de jeugdwielrenners met de voorjaarswedstrijd in Hattemerbroek. Voor de Hanzerenners uit Zwolle kon het seizoen niet beter beginnen. Maar liefst 3 podiumplaatsen werden ingenomen door renners van de snel groeiende jeugdafdeling van deze Zwolse wielervereniging. De 13 jarige Rick Mensink verbaasde vriend en vijand door het hele peloton op één ronde te zetten.


(Eigen foto) 

De voorjaarscompetitie bestaat voor de jeugd uit een serie van 3 wedstrijden. Allen op een afgesloten parcours van 2 km in Hattemerbroek. zaterdag werd de eerste wedstrijd verreden. In de jongste categorie 8/9 jarigen begon het direct goed voor Anouk Noot en Rick van de Werf. Beide renners reden voor het eerst een wedstrijd. Anouk Noot verraste met een keurige 2e plek. Vlak na haar wist Rick van de Werf als 3e de finishlijn te passeren. In de categorie 10/11 jarigen was het Maaike Noot die na een slechte start, toch weer goed wist te eindigen. Nadat het peloton uiteenviel, wist Maaike steeds verder naar voren te kruipen en reed zij kostbare competitiepunten bijeen door als 5e te eindigen.<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

In de oudste jeugdcategorie, (12 t/m 14 jaar) was het Rick Mensink die al na 2 kilometer zijn eerste demarage inzette. Deze krachtsinspanning was direct succesvol. Mensink liet het gehele peloton achter zich. Na 25 kilometer koers had deze talentvolle Zwolse renner het gehele veld op een ronde gezet. Hij pakte hiermee niet alleen de punten voor de overwinning, maar ook de punten van de beide tussensprints. 

Zaterdag 15 maart a.s wordt vanaf 11.00 uur de 2e wedstrijd verreden op het parcours aan de Vogelzangveldweg te Hattemerbroek.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer