‘Parel uit Peru’ signeert shirt voor Stichting Patakalas

Jéfferson Fárfan, de Peruaanse topscoorder van PSV betuigt zijn steun aan weesjes in zijn geboorteland. Hij schonk Stichting Patakalas (Zwolle) een PSV-shirt dat hij signeerde. ‘Wij zijn zeer blij met deze warme geste’, vertelt de Zwolse voorzitter Tessa Klooster (27). Het stichtingsbestuur start een ‘veiling’ op internet. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de jonge bewoners van twee weeshuizen in Arequipa.

‘We nodigen voetbalverenigingen, personeelsverenigingen, scholen, fans, sportliefhebbers, kinderen, ouders, opa’s, oma’s, kortom iedereen met een groot hart opwww.patakalas.nl  een bod te doen op dit mooie shirt’, vertelt Tessa Klooster. ‘Kinderen moeten daarvoor natuurlijk wel toestemming vragen aan hun ouders. We nodigen ze ook uit om een leuke actie op te zetten voor hun leeftijdsgenootjes aan de andere kant van de wereld die het niet zo breed hebben als zij.

De opbrengst van de veiling gaat naar projecten van Stichting Patakalas Nederland en Stichting Patakalas Peru. Zij werken samen aan het verbeteren van leefomstandigheden van ongeveer 400 Peruaanse weeskinderen in Arequipa in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar. Tessa: ‘Op dit moment controleren tandartsen de gebitjes van alle kleintjes. Eventuele verdere behandelingen worden door ons betaald. Ook hebben we een fruitproject opgezet. Eén keer per week krijgen de weeskinderen een mango, sinaasappel, ananas enzovoorts. We willen dit project graag uitbreiden naar meerdere keren per week. Dus daar zoeken we nog sponsoren voor. Verder hopen we in de toekomst buitenschoolse activiteiten op te kunnen zetten voor de kinderen daar. Overdag gaan ze naar school. Als ze thuiskomen doen ze huishoudelijke klusjes; zoals schoonmaakwerk en de was, warmen ze hun eten uit een centrale keuken zelf op, wassen ze af en maken ze hun huiswerk. Dan is de dag wel weer om. In het weekend hangen ze met z’n allen voor één televisie. We willen de kleintjes een stukje eigenwaarde meegeven en dat kun je krijgen als je je ontwikkelt via bijvoorbeeld sport en spel, lezen in boeken uit een eigen bibliotheekje enzovoorts. Dat is nog leuk ook.Ga voor het doen van een bod of meer informatie naar www.patakalas.nl We beantwoorden je vragen altijd!

‘Patakalas’ is een woord uit de Incataal Quechua en een bijnaam voor (straat)arme kinderen in Peru. Het betekent: ‘ zonder schoenen.’ Patakalas Peru en Patakalas Nederland zijn beiden in 2007 officieel opgericht. Hun doel is om weeskinderen in de stad Arequipa in Peru ‘schoenen te geven waarmee ze de weg van hun leven kunnen bewandelen’. Kort gezegd: de basis van waaruit zij zich kunnen ontwikkelen tot zelfverzekerde mensen met een mooie, hopelijk gelukkige, toekomst. 

 

 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. De stichting doet er denk ik goed aan om dit ook op voetbal-/fansites onder de aandacht te brengen.

    De bedragen die er nu staan moeten nog flink verhoogd kunnen worden, lijkt me.


    ⚠️ Meld

  2. Ja dat snap ik, maar ik bedoel meer dat het bedrag hoger kan worden als de meeste geschikte doelgroep hier vanaf weet. Ik noem bijvoorbeeld de mensen op een PSV-forum.

    Ik vraag me namelijk af of dat het geval is. Het bedrag komt amper hoger dan die van een shirtje dat je in de winkel kan kopen.


    ⚠️ Meld

Reageer