Wonen en werken én zonnepanelen langs Scholtensteeg

|   Laatste wijziging

Zwolle – Wonen en werken naar eigen inzicht combineren op dezelfde kavel op een schitterende locatie aan de Scholtensteeg. Dat wordt mogelijk nu burgemeester en wethouders een nieuwe kavelindeling in het ontwerpbestemmingsplan Scholtensteeg hebben vastgesteld. Naast deze kavels is in het plan ook ruimte gemaakt voor zonnepanelen op de geluidswal langs de Hasselterweg en nabij de spoorlijn naar Kampen.

B en w zetten hiermee het sein op groen voor een klein zonnepark (1 hectare) dat geheel voor en door de omwonenden is. Er is ruimte voor maximaal 3600 zonnepanelen.

100% participatie
Energiecoöperatie Blauwvinger Energie gaat dit voorjaar met ondersteuning van Greenchoice bewoners werven die willen participeren in het zonnepark. Via een postcoderoosregeling kunnen bewoners uit omringende postcodegebieden meedoen en zelf energie opwekken. Dit is een landelijke regeling waarmee leden van een coöperatie korting krijgen op de energiebelasting op hun energienota voor lokaal en duurzaam opgewekte elektriciteit. Hierdoor kunnen inwoners van een wijk of dorp met elkaar op een financieel rendabele manier aan de slag met duurzame energie.

Met 3600 panelen is het zonnepark een van de grootste postcoderoosprojecten van Nederland. De toekomstige bewoners van de kavels aan de Scholtensteeg kunnen er straks hun eigen zonne-energie opwekken en ook bewoners uit de omliggende postcodegebieden in de gemeenten Kampen (waaronder ’s-Heerenbroek) en Zwartewaterland kunnen meedoen met de regeling.

Woon-werk kavels
In 2010 begon de gemeente met de uitgifte van woon-werk kavels langs de Scholtensteeg. Daarvoor was destijds weinig belangstelling, met name vanwege de strikte scheiding tussen het woon- en het werkdeel van de kavel. Die scheiding is nu losgelaten, waardoor kopers kunnen kiezen voor een flexibeler indeling, bijvoorbeeld meer nadruk op wonen of juist de focus op werken. De verkoop van de kavels start op 2 februari.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf vandaag zes weken ter inzage.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)