PEC Zwolle start tweede seizoenshelft tegen Feyenoord

Door Redactie

Zwolle – PEC Zwolle zal het nieuwe jaar beginnen met een zware thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De Zwollenaren maken een teleurstellend seizoen door en verkeren zelfs in degradatienood. PEC Zwolle is na zeventien speelrondes terug te vinden op de zestiende plaats en de voorsprong op hekkensluiter De Graafschap bedraagt slechts drie punten. Een overwinning tegen Feyenoord lijkt dan ook geen haalbare kaart, maar de bal is rond.

De slechte resultaten in de eerste seizoenshelft hebben ervoor gezorgd dat John van ’t Schip gedwongen moest vertrekken, zijn plaats is overgenomen door Jaap Stam. De nieuwe trainer krijgt meteen een zware taak voor de kiezen, want de huidige positie van PEC Zwolle is dramatisch te noemen. De ploeg wist slechts twee van de laatste elf wedstrijden te winnen, maar liefst zeven duels gingen verloren. In de laatste zes wedstrijden tegen Feyenoord werd er één keer gewonnen.
PEC Zwolle zat deze winterperiode niet stil en versterkte zich met drie nieuwe spelers. De Japanner Nakayama kwam over van Kashiwa Reysol en heeft al enkele seizoenen op het hoogste niveau van Japan gespeeld. Middenvelder Pelle Clement kwam over van Reading en spits Lennart Thy werd transfervrij gecontracteerd nadat zijn contract was ontbonden bij het Turkse BD Erzurumspor.

Feyenoord ging met enkele tegenslagen de winterstop in. De Rotterdammers speelden namelijk gelijk bij ADO Den Haag (2-2) en gingen in eigen huis onderuit tegen Fortuna Sittard (0-2). Maar desondanks kan de club goede cijfers overleggen, slechts twee van de laatste twintig wedstrijden gingen verloren. Veertien van de laatste achttien duels leverden Feyenoord de volle winst op en viermaal werd er gelijkgespeeld.

PEC Zwolle zal het zaterdagavond moeten doen zonder doelman Diederik Boer. De keeper kreeg in de laatste wedstrijd van 2018 de rode kaart en is geschorst voor dit duel. Daarnaast is ook Kingsley Ehizibue geschorst. Bij Feyenoord ontbreekt Bart Nieuwkoop, de verdediger kreeg in het uitduel bij ADO Den Haag een rode kaart.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)