WVF los van DOS na gelijk spel tegen Sparta E.

WVF kon geen vuist maken tegen het vooral fysiek sterke Sparta E. Een bloedeloze eerste helft werd gevolgd door een iets betere tweede. In de slotfase van de wedstrijd “krulde” Richard Bouwmeester de bal, vanuit een vrije trap, in één keer in het doel. In de 90e minuut kwam Sparta langszij door toedoen van Jaro Beijes. Ondanks dit nietszeggende gelijkspel tegen Sparta Enschede en dankzij een misstap van Dos ’37 tegen OZC, staat WVF alleen aan kop. 

In een voorjaarszonnetje, met een vervelende koude vlagerige wind, tastten Sparta Enschede en WVF elkaar af. Veel foute passes en onnodig balverlies zorgden voor smakeloos voetbal.Ook het bijzonder hobbelige slechte veld deed geen goed aan de spelkwaliteit. John Beijen probeerde fel coachend zijn jongens scherper te maken. Bij Jan Ewoud ten Brinke vertaalde zich dat zich in de eerste gele kaart van de wedstrijd. Pas vlak voor de thee liet Piet de Jong de meegereisde supporters opveren door hard voorlangs het vijandelijk doel te schieten.

Door: John Ruijsch

Vlak na rust deden de Enschedeërs van zich spreken. Een venijnig schot in de rechter benedenhoek werd evenwel vakkundig door Michiel van er Aa onschadelijk gemaakt. Geel viel daarna ook Sparta ten deel. Even leek de wedstijd als een nachtkaars uit te gaan, maar in de 65e minuut lieten de Spartanen de solide spelende WVF defensie door een buitenspelgoal even schrikken.

De onmacht van de WVF voorwaartsen straalde ervan af. De leidsman had veel moeite met de verhalen van Piet de Jong en riep hem met geel tot de orde. Arjen Horst werd voor Danny Reinders gebracht. Direct daarna herhaalde Richard Bouwmeester zijn “meesterstuk” tegen Mariënberg. Met z’n befaamde linker krulde hij een vrije trap in een keer achter de Twentse goalie. (0-1) Beide coaches gaven een aantal bankzitters wat speelminuten. Michiel Klink werd voor Peter van der Streek geofferd. In de slotminuut zorgde Jaro Beijes dat de punten gedeeld moesten worden. (1-1)

“t Leek wel een modeshow”, sprak een zeer teleurgestelde Jonathan Brands na afloop. “De eerste helft was niet best”. Marthijn van der Steege zat verslagen in de dug-out en baalde er flink van. “Je moet zulke duels winnen”. Alles staat op de ranglijst weer op een kluitje”. Keeper Michiel van der Aa vond het een typisch geval van gelijkspel. “Verder heb ik niks te melden…” en dat was na vanmiddag ook heel begrijpelijk. 

Door: John Ruijsch

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer