Kookworkshop in bibliotheek

Wie herinnert zich oma’s appelmoes, draadjesvlees of griesmeelpudding niet? Een recept had oma meestal niet; een gerecht werd op smaak gemaakt met een ‘snufje van dit’ en een ‘lepeltje van dat. Donderdag 20 maart kunnen keukenprinsen en –prinsessen onder leiding van chef-kok Ronnie Holleboom hun hart en smaakpapillen ophalen met authentieke Hollandse ingrediënten in de kookworkshop “Grootmoeders keuken”. 

Steeds vaker zien we op het menu van bekende restaurants Oudhollandse gerechten verschijnen; gerechten die we al bijna vergeten waren, of waaraan we zo gewend zijn dat we nauwelijks meer proeven hoe bijzonder ze zijn. Na tientallen jaren van experimenteren met de mediterrane en exotische keuken staat de Hollandse keuken weer volop in de belangstelling. Tijdens de kookworkshop gaan de deelnemers aan de slag met typisch Oudhollandse ingrediënten en worden authentieke gerechten in een modern jasje gestoken. Eerst gezamenlijk lekker ontspannen achter de pannen en daarna… heerlijk genieten van de smaak van grootmoeders keuken.

Chef-kok Ronnie Holleboom is werkzaam bij cateringbedrijf Feest & Culinair. Dit Zwolse cateringbedrijf staat onder leiding van Hans Snippe. Feest & Culinair durft zich te onderscheiden als een cateraar die openstaat voor nieuwe en innoverende ideeën. In samenwerking met PartyCare is het bedrijf tevens het brein achter de formule “Action Cooking”. Deze nieuwe formule laat gasten mee genieten van de bereiding van alle gerechten.

De kookworkshop vindt plaats op donderdag 20 maart van 17.30 uur tot 20.30 uur in het Biebcafe van Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80). Deelname aan de workshop kost € 27,50. Aan de workshop kunnen slechts een zeer beperkt aantal belangstellenden deelnemen. Reservering (telefonisch – 4217278 – of bij de receptie van Bibliotheek Zwolle Centrum) is mogelijk tot 19 maart.

Artikel delen:

Reageer