Peter Brouwers te gast bij Bibliotheek

Woensdagmiddag 19 maart is jeugdboekenschrijver en illustrator Peter Brouwers te gast bij Bibliotheek Zwolle Zuid en Bibliotheek Zwolle Centrum. Kinderen kunnen luisteren naar zijn verhaal over dromen. Van zijn hand verschenen o.a. de prentenboeken Bertje Big en Wilbur Kuik.

Peter Brouwers (Maastricht, 1964) is verteller, beeldend kunstenaar, schrijver en illustrator. Van kinds af aan tekent en vertelt hij al verhalen. Vroeger voor het slapen gaan voor zijn twee broers en nu voor kinderen van alle leeftijden. De verhalen bedenkt hij vaak ter plekke, waarbij zijn hele lichaam meespreekt: theatraal articulerend en gebarend. Met zijn mimiek brengt hij kinderen – en volwassenen – in vervoering.

In zijn boeken spelen dieren vaak een hoofdrol; dieren met menselijke trekjes die menselijke avonturen meemaken. Brouwers vindt het belangrijk dat zijn verhalen spannend, humoristisch en emotioneel zijn. Hij zegt daarover: “Een verhaal moet boeiend en leuk zijn, want boven alles moeten kinderen plezier beleven aan boeken.”

Alle kinderen vanaf 3 jaar zijn kunnen woensdagmiddag 19 maart van harte welkom om te luisteren naar een verhaal over dromen. Maar het verhaal is niet af! Samen met Peter Brouwers brengen de kinderen het verhaal én de tekeningen tot leven. Peter Brouwers is van 13.30 tot 14.30 uur in Bibliotheek Zwolle Zuid. Daarna brengt hij een bezoek aan Bibliotheek Zwolle Centrum, waar hij van 15.15 tot 16.15 uur in de jeugdbibliotheek zijn verhaal nog eens zal vertellen. De entree is gratis.

Artikel delen:

Reageer