Stichting Vier het Leven 12,5 jaar in Zwolle - Foto: Janita van Eeden
Foto: Janita van Eeden

Stichting Vier het Leven 12,5 jaar in Zwolle

Zwolle – “Samen uit, samen genieten” is het motto van Stichting Vier het Leven. Dat geldt ook voor de vrijwilligers. Afgelopen week was er een feestje: 12,5 jaar begeleiden vrijwillige gastvrouwen en –heren van Vier het Leven ouderen naar het theater in Zwolle. Daarnaast waren tien vrijwilligers 10 jaar of langer gastvrouw of -gastheer bij Vier het Leven. En werd afscheid genomen van Walter Bronkhorst, de locatiecoördinator die iedereen verbindt.

“Afgelopen zomer gaf Walter Bronkhorst dat hij ging stoppen”, vertelt Margriet Kleefstra, locatiecoördinator Zwolle. “Hij heeft 12,5 jaar alle vrijwilligers ingepland. Ieder jaar zo’n 60 uitjes. We wilden dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Heel jammer dat hij weg gaat en we ontdekten dat we dit konden combineren met ons 12,5 jaar jubileum. Bij Kas van Kaat werden alle vrijwilligers ontvangen en rondgeleid door de kassen. Daarna werden 10 vrijwilligers in het zonnetje gezet en ‘opoe’ kwam langs om hun te feliciteren en afscheid te nemen van de actieve locatiecoördinator.

Waarom ze zo lang al vrijwilliger zijn? Omdat het dankbaar werk is. Ouderen zien genieten van een avondje uit. Zonder de vrijwillige gastvrouwen en-heren zou dat nooit lukken. Daarbij is het een hechte groep die Walter Bronkhorst al die jaren heeft gecoördineerd. Niet altijd alleen, ook met Femmeke Wijenberg. Inmiddels is het stokje overgedragen aan Emelie Gillissen en Margriet Kleefstra die vol verve en enthousiasme Vier het Leven coördineren in Zwolle.

Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert Vier het Leven culturele uitjes met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen.

Deelnemende ouderen worden door vrijwilligers persoonlijk thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Samen genieten ze van een voorstelling en altijd twee consumpties, waarmee het arrangement een compleet verzorgd en ontspannen uitje is. Vier het Leven stelt het programma samen uit het reguliere aanbod van de theaters. Op deze manier maken ouderen zelf de keus naar welke voorstelling zij willen gaan.

Ouderen, mantelzorgers en organisaties kunnen gratis een programmaboekje van regio Zwolle aanvragen via de landelijke website www.4hetleven.nl of 035-524 51 56. De kosten voor culturele uitjes zijn inclusief toegang, begeleiding, vervoer en een kopje koffie/thee bij binnenkomst en drankje na afloop.

Artikel delen: