Windesheim/Landstede Weekendschaaktoernooi

Van 14 tot en met 16 maart 2008 is Windesheim opnieuw gastlocatie voor het Windesheim/Landstede Weekendtoernooi schaken. Het toernooi is een initiatief van de Stichting Bevordering Schaaksport Zwolle die dit inmiddels voor de 17e keer organiseert. Naast Windesheim is onderwijsinstelling Landstede hoofdsponsor van dit evenement. Het Weekendtoernooi schaken start op vrijdagavond 18.30 uur op de tweede verdieping van gebouw G, Campus 2-6, Zwolle.

Ook dit jaar is het veld vertegenwoordigd met spelers op alle niveaus. Onder de ruim 75 schakers bevindt zich de Nederlandse grootmeester Erik van den Doel en internationaal meester Alexander Kabatianski. Van den Doel voert als Open Nederlands kampioen het toernooi aan. Tot dusver heeft nog geen enkele speler het toernooi twee maal achtereen gewonnen.<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Het toernooi heeft een goede naam in het buitenland. Dit jaar komen er schakers uit Denemarken, Rusland, en Aruba naar Windesheim. Bijzonder is, dat de jeugdkampioenen uit Noord- en Oost-Nederland zijn uitgenodigd om hun schaaktalenten te laten zien. De deelnemers strijden om een prijzenpot van circa 3500 euro. Het Windesheim/Landstede Weekendtoernooi is hiermee een van de best gedoteerde weekendtoernooien van Nederland.

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Schaakliefhebbers zijn het weekend van 14, 15 en 16 maart van harte welkom op Windesheim om het toernooi op de voet te volgen. Vrijdag wordt er geschaakt van 18.30 tot 23.30 uur, zaterdag van 9.00 tot 23.30 uur en zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag- en zondagmiddag geeft Zwolle’s sterkste schaker, Merlijn Donk, van 15.00 tot 18.00 uur een aanschuifsimultaan.

Belangstellenden kunnen het toernooi ook op internet volgen via www.schakeninzwolle.nl/weekendtoernooi .

Artikel delen:

Reageer