Bericht van Jeugdtheaterschool Zwolle

Zwolle – Het onderstaande bericht ontving Weblog Zwolle van de Jeugdtheaterschool Zwolle. Het is een uitnodiging aan iedereen met hen in gesprek te gaan over het wegvallen van de Young Ones.

‘De klap mag geen gat achterlaten! Vol ongeloof staarden wij gisteravond naar onze schermen. Stond het er echt, dat kon toch niet?

Hoewel de Young Ones en wij nooit nauw hebben samen gewerkt, stonden we wel aan dezelfde kant van het werkveld: het stimuleren en laten groeien van jong theatertalent. Beiden maakten we ons hard voor een podium waarop het talent uit Zwolle en omgeving zichzelf konden tonen. Wij als jeugdtheaterschool hebben daarbij altijd gebouwd vanuit educatie waar de Young Ones zich meer op het productioneel vlak begaf.

Dat een dergelijk begrip om kan vallen lijkt onmogelijk. Toch is dat nu gebeurd en zit er nog maar één ding op: kunstminnend Zwolle moet zich schrap zetten voor de klap en zorgen dat er geen gat zal vallen. Want, in de wirwar van panden, geld en subsidiestromen moet één ding centraal staan: het talent een thuis bieden!

Wij, als jeugdtheaterschool Zwolle, gaan er alles aan doen om dit talent, dat in zulke grote getale in Zwolle aanwezig is, een dak te bieden. Een verandering is nooit makkelijk. Zeker niet als het nieuws zo onverwachts binnenkomt. Maar als we ons als Zwollenaren hard maken lukt het.

Wij zijn al enige tijd in gesprek over de opzet van een theaterwerkplaats genaamd “ZUKUNFT”. Met deze werkplaats willen wij ons richten op jongeren die, samen met professionals producties gaan creëren. Het moet een podium zijn waar lokaal talent een eigen stem kan laten horen. Dit plan, komt door het huidige nieuws in een stroomversnelling terecht.

We pakken het duurzaam aan, zodat dit nieuwe thuis een thuis blijft. We kondigen hierbij alvast een Kick-off productie aan. Zodat we, met een krachtige voorstelling en zonder theatrale dip, door kunnen gaan met ontwikkeling van lokaal talent. Uiteraard zijn alle Young Ones’ers ook komend seizoen welkom bij onze jaarcursussen en opleidingsklassen.

We nodigen iedereen uit om het gesprek met ons aan te gaan. Om het wegvallen van een groep die tien jaar lang, naast ons heeft bestaan te kunnen verzachten. Laten we investeren in talent. Laten we duurzaam bouwen aan een stevig podium. Laten we achterom kijken, leren en ons richten om de toekomst!

Jasper de Bruijn
Björn Zillen

Jeugdtheaterschool Zwolle
info@jeugdtheaterschoolzwolle.nl
www.jeugdtheaterschoolzwolle.nl  ‘

 

Artikel delen: