Ellen ten Damme in Hedon

 “Nothing’s impossible for an impossible girl” aldus Ellen ten Damme. Haar clubtour was eigenlijk al afgelopen, maar is wegens succes verlengd. Vrijdag 21 maart staat de veelzijdige ‘Rockchick’ in poppodium Hedon voor een daverende show. 

Ellen ten Damme is singer/songwriter, muzikante, actrice en performer ineen. Haar 3e solo album: ‘Impossible girl’ kwam vorig jaar uit en is geproduceerd door gitarist Robin Berlijn en Ellen zelf. Ellen speelt hierop piano en viool, Robin gitaar en bas. De plaat wordt beïnvloed door sixties- en ‘classic rock’ en is geïnspireerd door Fleetwood Mac, Pretenders, Beatles, The Stones en The Doors. Het album is sfeervol en warm, maar door de gloedvolle gitaarsolo’s toch rockend.

Dat Ellen veel in haar mars heeft blijkt maar weer toen ze tijdens het tienjarige jubileum van ‘De Vrienden van Amstel’ op het podium sprankelde en de openingsact, aankondiging en afsluiting deed. Ook tijdens de tweede editie van De Vrienden Van Amstel nam ze de presentatie in handen in een uitverkochte Ahoy. Als actrice schitterde ze ondermeer in de kaskrakers ‘Costa!’ en ‘Volle Maan’. Volgens ons komen de kwaliteiten van Ellen echter het best tot zijn recht als ze op het podium voor het publiek staat. Rockend en wel, want dat kan ze!

Voorprogramma Shane Shu is een Canadese jongen van 21 jaar oud uit Vancouver. Zijn beide ouders zijn Nederlands en dat is misschien ook wel de reden waarom Shane in Nederland zijn muzikale heil zoekt. Hij timmert al aardig aan de weg met zijn ‘multiculti’ band. Het debuutalbum komt deze maand uit en de single ‘The Way She Talks To Me’ is te horen op de radio. Lovende reacties ontving de band na hun optreden op Noorderslag. Reden te meer om Shane Shu in Zwolle te aanschouwen.

Ellen ten Damme/ Shane Shu

Wanneer                    : vrijdag 21 maart

Open                          : 20:30 uur

Aanvang                     : 21:00 uur

Entree                        : €10,00 (excl. € 1,- servicekosten)

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato Zwolle en VVV Zwolle en ’s avonds aan de kassa van Hedon.

 

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer