Tractorpulling geweld breekt los in IJsselhallen Zwolle - Foto: Dennis Vos
Foto: Dennis Vos

Tractorpulling geweld breekt los in IJsselhallen Zwolle

Zwolle – Voor het 36e jaar komt de tractorpulling scene bij elkaar in de IJsselhallen Zwolle tijdens de gezelligste en spectaculairste indoor van Europa. Zodra de eerste deelnemer van start gaat, staat het publiek op de banken, schudt de IJsselhallen op haar grondvesten en is het genieten geblazen van de sensationele deelnemers die werkelijk alle laatste Pk’s uit de machines halen. Op vrijdagavond 8 februari gaan de Sport- en Supersporttractoren van start voor Trekkerweb Indoor Farmstock. Zaterdag is het de beurt aan de Grand National machines tijdens Oliehandel.nl Indoor Tractor Pulling. Met deelnemers uit o.a. Nederland, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zweden en Noorwegen is de top van Europa aanwezig.

Start seizoen
De opening van het tractorpulling seizoen vindt elk jaar plaats in Zwolle. Dit jaar niet eind januari zoals gebruikelijk, maar begin februari. Voor de deelnemers heeft dit ook een voordeel; de tijd tussen het buitenseizoen (wat in september afsluit) en het winterseizoen (start nu begin februari) wordt wat langer, zodat er meer tijd en ruimte is voor veranderingen en verbeteringen aan de machines. Misschien wel daarom is de deelnemerslijst dit jaar langer dan ooit. 

Trekkerweb Indoor Farmstock
Op vrijdagavond om 18.00 uur gaan de sport- en supersporttractoren van start tijdens Trekkerweb Indoor Farmstock. In 5 verschillende klassen komen alle sport- en supersportklassen die we kennen voorbij. We starten met de 2,5 ton Sportklasse, gevolgd door de 4,5 ton Sportklasse, de 3,4 ton Supersportklasse, de 3,6 ton Supersportklasse en tot slot de zware jongens, de 4,5 ton Supersport deelnemers.
Uiterlijk zijn deze deelnemers allemaal landbouwmachines, maar binnen de – strenge – regelgeving van de NTTO zijn al deze machines voorzien van meer Pk’s. Andere turbo’s of brandstofpompen zijn maar enkele manieren van het opvoeren van deze machines.

Grand National Klassen
Op zaterdag zullen “de grote jongens” op de kleibaan in Zwolle hun kunsten vertonen tijdens Oliehandel.nl Indoor Tractor Pulling. Om 11.00 uur start de eerste sessie met de Two Wheel Drive trucks. Daarna is het de beurt aan de Light Modifieds. Met Rolls Royce griffon motoren, of Keith Black race motoren op het chassis zijn deze motoren enorm krachtig. Door de kenners wordt al uitgekeken naar de GATORS uit Denemarken. Een werkelijk schitterende machine die steeds betere prestaties in Europa neerlegt. In Zwolle verschijnt deze machine voor het eerst aan de start met één motor die linksom draait, en de andere rechtsom!
Als afsluiting op de zaterdagmiddag komen de Unlimiteds aan de start. En waar heel Europa op zit te wachten, gaat dán gebeuren….  Aftermath uit Engeland komt voor het eerst met 5 motoren (10,000 Pk) op het chassis op de Europese wedstrijdbanen. Een primeur!

Avondsessie
De avondsessie start om 18.00 uur. Dit jaar openen de Mini Unlimiteds de avondsessie in Zwolle gevolgd door de Modifieds. Hier zien we machines met V8 motoren, Rolls Royce Griffon motoren, Turbine motoren of Allison vliegtuigmotoren. De IJsselhallen zal werkelijk schudden op haar grondvesten door het motorisch geweld wat hiermee gepaard gaat. De laatste en afsluitende klasse is de Vekoma Frictie Superstockklasse.
Met maar liefst 13 machines uit 5 verschillende klassen en diverse merken aan de start is het een echte klasse voor de liefhebbers van sensatie omdat er door de hoge toerentallen nog wel eens wat misgaat. Kortom sensatie verzekerd!

Volop vermaak
Team Lambada uit Zwolle rijdt dit jaar helaas niet mee maar is wel aanwezig. Wim Dingerink geeft op zaterdag, tussen de sessies in, een speciale presentatie over de techniek van hun motoren. Deze presentatie vindt plaats in het gratis te bezoeken beursgedeelte waar ook diverse verkoopstands staan met tractorpulling-gadgets. Ook kunnen bezoekers gratis naar het rennerskwartier om de machines van dichtbij te bekijken en een praatje te maken met de coureurs.

Totaal dus maar liefst 3 sessies op 8 en 9 februari 2019 die de harten van de liefhebbers van techniek sneller laat slaan. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.indoortractorpulling.nl. Zolang de voorraad strekt zijn de kaarten op de dag zelf ook aan de dagkassa te koop.

Foto's 2
Tractorpulling geweld breekt los in IJsselhallen Zwolle - Foto: Libéma
Foto: Libéma
Artikel delen: