Team Erfgoed wint Grote Zwolle Quiz 2019 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Team Erfgoed wint Grote Zwolle Quiz 2019

Zwolle – Dinsdagavond 29 januari werd in de prachtig verbouwde Panoramazaal van het Stadhuis de Grote Zwolle Quiz 2019 gespeeld, georganiseerd door de Zwolse Historische Vereniging.

Er hadden zich 23 teams, waaronder 4 uit de lokale politiek, ingeschreven en er werd door de deelnemers met veel animo gespeeld. In een nek aan nek race met de winnaars van de twee voorgaande edities (2015 en 2018) won uiteindelijk het team Erfgoed (Carl Borst, Henry Kranenborg, Michael Klomp en Jacob Donze) van de gemeente (vh. Monumentenzorg en Archeologie).

Dit team had 48 antwoorden goed van de 60 (pittige!) vragen, een hele prestatie. Team Kweetniks (Adri van Drielen, Minke Kraijer en Dick en Coleta Hogenkamp) behaalde na een derde en eerste plek in de twee voorgaande edities van de Grote Zwolle Quiz nu de tweede plaats met 45 goede antwoorden. Voor de derde plaats moest een barrageronde gespeeld worden, want er waren drie teams met 42 punten: HCO, PvdA en Zwols Industrieel Erfgoed.

De vraag hoeveel vierkante kilometer de gemeente Zwolle telt (111 km2) werd door het team van de PvdA (Jan Slijkhuis, Jaap Hagedoorn, Henk Nijland en Girbe Buist), de winnaars van vorig jaar, het dichtst benaderd. Zij verdienden daarmee de derde prijs.

De boekenprijzen voor de winnaars waren ter beschikking gesteld door Uitgeverij WBooks en de Afdeling Erfgoed Gemeente Zwolle. Directeur Vincent Robijn van het Historisch Centrum Overijssel reikte een aanmoedigingsprijs uit aan het team met de laagste score, 21 punten. Dit team wordt ontvangen op het HCO en krijgt daar een rondleiding door de archieven.

Quizmaster was net als in 2015 en 2018 Frank Inklaar. De volledige uitslag en foto’s van het evenement zijn te vinden op de site van de Zwolse Historische Vereniging, www.zwolsehistorischevereniging.nl

Artikel delen: