Guus Meeuwis in concert bij Hedon

Een van Nederlandse grootste artiesten komt zaterdag 8 november naar poppodium Hedon. Guus Meeuwis komt naar Zwolle in het kader van de Grote Clubtour 2008. Na de theatershows en de stadionconcerten in het Philipsstadion kan je Meeuwis eindelijk weer in een intieme setting zien. De kaartverkoop voor dit concert is gisteren gestart.

Moeten we nog uitleggen wie de man is? Of zeggen de uitverkochte stadionconcerten in het Philipsstadion voldoende? Ooit begon hij met zijn studentikoze ‘bandje’ liedjes te maken. En met succes kunnen we wel stellen. Iedereen kent de hits ‘Het Is Een Nacht’ en ‘Per Spoor’.  Ook zonder band heeft Guus Meeuwis al lang bewezen een rasartiest te zijn.

Inmiddels kan Meeuwis terugkijken op een ruim 12-jarige artiestenloopbaan met naast de drie albums die hij met Vagant uitbracht (Verbazing, Schilderij en Een voor Allen), ook drie solo cd’s (Guus Meeuwis, Wijzer en Hemel Nr. 7) en een overzichtsalbum om in 2005 zijn tienjarig artiest-zijn te vieren (10 jaar Levensecht). Ligt de nadruk bij Guus Meeuwis & Vagant nog op de feestnummers, bij de solo albums vertolken de luisterliedjes de hoofdrol. Niet alleen het publiek weet dit te waarderen, de erkenning voor de artiest Guus Meeuwis komt ook uit officiële hoek. In 2006 krijgt Guus een Gouden Harp uitgereikt. Hij krijgt deze prijs omdat hij volgens het jury rapport ‘zich tijdens zijn carrière op zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek.’

Op 14 september 2007 is het nieuwste album van Guus, getiteld Hemel Nr. 7 uitgekomen. Een album met wederom ook prachtige luisterliedjes, maar vooral een heel positieve uitstraling. De eerste single van dit album heet Tranen Gelachen en deze kwam uit het niets op 1 binnen in de hitlijsten! Ook de opvolger Proosten leverde een nummer 1 notering op. Het album Hemel Nr. 7 heeft zelf ook de eerste plaats in de hitlijsten gehaald en is minstens Platina (meer dan 140.000 verkocht). “En dan zeggen ze altijd dat geluk funest is voor een songwriter!” lacht Guus.  

Platina en gouden albums is de sympathieke Brabander niet vreemd. Onderstaande overzicht geeft aan dat we hier te maken hebben met één van de populairste artiesten van Nederland. 

Verbazing: Dubbel platina (minimaal 140.000 verkocht)

Schilderij: Platina 70.000 (minimaal 70.000 verkocht)

10 Jaar Levensecht: Dubbel platina

Wijzer: Platina

Hemel Nr. 7: Platina 

Simpelweg is het uniek om een artiest van dit kaliber in Hedon te kunnen zien optreden. 

Entree:  €27,50 (excl. € 1,- servicekosten)   

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato Zwolle en VVV Zwolle.

Artikel delen:

Reageer