De meiden van Halal in Theater Odeon

Zondag 16 maart wordt een dag die goed is voor veel stof tot nadenken over de integratie van de Islam in Nederland. Een zeer actueel onderwerp, bijvoorbeeld met het oog op de te verschijnen film van politicus Geert Wilders. De meiden van Halal vallen op een heel ándere manier op dan Wilders. Juist door hun optimistische kijk op integratie van de Islam in Nederland, in combinatie met hun geloofsovertuiging inclusief hoofddoeken.

Esmaa (29), Jihad (24) en Hajar (22) Alariachi werden bekend door de televisieserie “De Meiden van Halal” van de NPS. Dit was een serie waarin de drie zusjes, Marokkaans-Berberse Moslima’s uit Amsterdam-West, op ‘ontdekkingstocht’ gaan om te zien of Nederland iets voor hen is. Twee van de Meiden, Esmaa en Jihad, verzorgen de laatste lezing van de serie Islamlezingen in Theater Odeon. De meiden zullen op hun eigen wijze laten horen en zien, hoe zij aankijken tegen de integratie van de Islam in ons land. De meiden van Halal staan niet voor niks bekend om hun boude beweringen: zij zullen het tweede gedeelte van de lezing zeker het gesprek aangaan met het aanwezige publiek.

Kaarten reserveren voor de lezing van zondag 16 maart om 11:00 uur kan op de website www.odeondespiegel.nl en bij het Bespreekbureau van Odeon De Spiegel theaters via 038 4 288 288 (Geopend op werkdagen van 16.00 tot 21.00 uur en in het weekend 1 uur voor de voorstelling). Langskomen bij het Bespreekbureau in Theater De Spiegel kan ook. Dan gelden dezelfde openingstijden.

Artikel delen:
Reacties 12
  1. het beste optreden van de meiden van Halal in dit filmpje… Daarna hadden ze zich uit de media terug moeten trekken..

    Het optreden van de meiden hier vind ik juist erg slecht.Teeuwen staat hier absoluut zijn mannetje en heeft veel, veel sterkere argumenten.


    Maak melding

  2. Ik begrijp uberhaupt niet dat die programmamaker dit heeft willen organiseren. Hij zet 3 dames met ingestudeerde argumenten tegenover een man die er zijn beroep van heeft gemaakt om snelle bijdehandte en grappige opmerkingen te maken. Daarbij is hij een van NL beste cabaretiers geworden. Ja, zet 3 compleet onervaren meiden tegen zo’n veteraan in de ring…..


    Maak melding

Reageer