Weer alarm: ZEER ZWARE WINDSTOTEN, GROTE SCHADE MOGELIJK

In de loop van de ochtend en vanmiddag komen in het hele land zeer zware windstoten van rond de 110 km/uur voor. Met name in de kustprovincies kan de wind zelfs uitschieten tot 120 km/uur. Later vanmiddag en vanavond gaat de wind luwen.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Nou, als mensen niet normaal bij hun auto kunnen komen of als je, wanneer je uit de supermarkt komt met je boodschappen en dan denkt dat het wel minder zal zijn geworden met de wind, bijna omvergewaaid wordt…. dan piep je wel anders hoor!
  Vanmiddag meerdere ouder mensjes en kinderen erg hun best zien doen niet weg te waaien… Dus wat nou ‘niet terecht weeralarm’?


  Maak melding

 2. Volgens mij heeft Stadshagen ook niet zoveel hinder gehad. (tenminste wat ik ervan gehoord heb)
  Maar goed, dat van vorige week ging ook meer richting windhoos dan een stormpje.


  Maak melding

 3. Er zaten vervelende windrukken tussen, ook hier in Zwolle. Nu was men er op voorbereid dus ging er niet zo heel veel mis. Landelijk gezien is er bijv. wel een vrachtwagen omgewaaid op de A12, en een aanhanger bij de Lichtmis.


  Maak melding

 4. Storm
  In december was het erger maar om nou te zeggen dat het ook weer niet ‘zo hard waaide (of woei)’….. In het winkelcentrum van Stadshagen ging het er toch nog aardig aan toe aan de kant van het Wokrestaurant. Ik had even glas in de glasbak gedumpt en liep naar de winkelstraat terug. Vanuit de winkelstraat kwam een oude dame met stok het hoekje omlopen bij de visboer maar meer dan 2 passen om de hoek kwam ze niet; de wind was te erg voor haar. Ik heb haar toen naar haar auto moeten brengen (aan de hand).

  Ik ben met de fiets naar het werk geweest in Wezep. ’s Morgens viel het wel mee, ’s middags was ik om 14.30h klaar maar heb nog bijna een uur gewacht voordat ik weer naar huis ging want anders betwijfel ik of ik op het fietspad gebleven was.


  Maak melding

Reageer