Handbaldames Travelbags/HV Zwolle verliezen thuis van HVBS

Handbaldames Travelbags/HV Zwolle verliezen thuis van HVBS

Zwolle – Op 2 februari speelde Dames 1 van Zwolle thuis tegen de dames van HVBS. Met het verlies van de wedstrijd uit, begonnen de dames met de focus op winst aan de wedstrijd. Met goede aanvallen van beide ploegen, beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

Zwolle stond met een strakke 5-1 verdediging, met de sterke keepster Taylor Onderberg erachter. Ondanks de goede samenwerking wist HVBS nog veel ballen erin te prikken, afkomstig van hun sterke schutters. De Zwolse dames konden alsnog goed bijblijven met wisselende aanvallen. Met nog een mooie heupworp van Marleen Kim in de laatste seconde, eindigde de eerste helft met een kleine voorsprong voor HVBS (met 1 punt). De ruststand was 10-11.

In de tweede helft ging het gelijk op tussen beide teams, er werd om en om gescoord. De dames van Zwolle toonde veerkracht en liet de dames van HVBS niet uitlopen. Maar ze hadden moeite om grip te krijgen op de wedstrijd en HVBS maakt hier gebruik van, door in de laatste 5 minuten het gat van 1 doelpunt groter te maken. Ondanks dat Zwolle bleef strijden tot de laatste minuut, konden de dames de punten niet over de streep trekken. Eindstand is 21-23.
Aankomende zaterdag spelen de dames uit tegen DFS Arnhem om 20:30 uur.

Artikel delen: