Botteghin van FC Zwolle in beeld bij Fiorentina

Fiorentina heeft de smaak te pakken. Nadat de Italianen in de winterstop al Manuel da Costa van PSV overnamen, hebben ze nu het vizier gericht op een andere speler uit de Nederlandse competitie. Volgens Voetbal International heeft Fiorentina interesse in FC Zwolle-verdediger Eric Botteghin.

‘Eric is al langer toe aan een hoger niveau,’ zegt Zwolle-coach Jan Everse tegenover VI. ‘Hij is nu in een fase van zijn ontwikkeling dat hij uitdagingen nodig heeft.’ Botteghin is bij FC Zwolle bezig aan zijn tweede seizoen. De twintigjarige verdediger werkte inmiddels 35 competitieduels af voor de eerstedivisionist en scoorde vijf keer. Onlangs verlengde hij zijn contract met drie jaar.  

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Aan de ene kant zou je denken dat Zwolle daar flink beter van kan worden, maar het zou me ook niks verbazen als er een gelimiteerde transfersom genoteerd staat. Van Ginkel is natuurlijk niet gek en weet ook wel dat grotere clubs binnen afzienbare tijd interesse gaan krijgen voor deze jongen.

  Al vermoed ik zelfs dat dit bericht door van Ginkel en consorten (Van Ginkel -> Everse -> VI) zelf naar buiten is gebracht om de slapende clubs in Nederland wakker te maken.


  Maak melding

 2. er zijn externe financiers (waaronder mogelijk van ginkel en everse zelf?) die gewoon geinvesteerd hebben en nu kans zien om rendement te behalen.de fc wordt er financieel niet beter van bij een eventueele verkoop i.v.m. de gelimiteerde transfersom,jammer van deze constructie. hoezo beide heren het beste voor met de fc? en moislander schijnt ook al door ze in de etalage gezet te zijn. slechte zaak!


  Maak melding

 3. Natuurlijk is het jammer als een goede speler weggaat, dit overkomt zelfs de echte topclubs in Nederland, maar belangrijker is wat er voor terugkomt. Als de FC door iedereen ingeschat en gebruikt wordt als kweekvijver voor talentvolle spelers, welke in zwolle verder kunnen rijpen en bewijzen moeten dat ze het in zich hebben om door te groeien, dan heeft de FC een prima deal. Dus je moet er als FC blij mee zijn dat makelaars/clubs je deze mogelijkheid bieden . Nederlandse clubs en dus ook onze FC hebben niet de middelen om ‘spelers ‘te halen en te betalen.


  Maak melding

 4. Als het bestuur van FCZ externe financiers nodig heeft om een representatief eerste elftal samen te stellen, dan is er toch duidelijk iets mis…
  Dat die exterene financiers minimaal hun geld willen terug zien en het liefst met een beetje winst is niet meer dan logisch en terecht.
  Zij lopen namelijk het risico en dat risico durven de bestuurders niet te nemen. >:(


  Maak melding

 5. @Rudy

  Botteghin kwam in de winterstop van 2006-2007 op proef dankzij Henk van Ginkel.
  Gerald van den Belt vond Botteghin helemaal niets. Jan Everse heeft gelukkig meer verstand van voetbal.
  Zwolse sponsoren konden eind 2007 niet genoeg geld bij elkaar leggen waardoor Heracles hem bijna al had opgehaald. Dankzij Willem Bijl krijgt FC Zwolle meer geld.

  Maar ga vooral door met het afzeiken van deze mensen, kunnen we weer verder met dat soepzooitje dat er nu zit dat geen geld over heeft voor FC Zwolle en geen voetbalverstand.


  Maak melding

Reageer