Commissaris van de Koning als zorgzame gastheer voor ouderen - Foto: Janita van Eeden
Foto: Janita van Eeden

Commissaris van de Koning als zorgzame gastheer voor ouderen

Zwolle – Twee gasten van Vier het Leven werden zaterdagavond door een zeer speciale gastheer opgehaald naar De Spiegel in Zwolle. Andries Heidema, Commissaris van de Koning begeleidde deze avond vol verve oudere dames naar de voorstelling van Claudia de Breij. Wie genoot er nu het meest, de gasten of de Commissaris?

De Commissaris deed het op een bijzondere manier. De gasten werden opgehaald met de dienstauto met chauffeur. Dat doen de gastvrouwen en –heren niet van Vier het leven, zij rijden zelf. Maar dat maakte de Commissaris helemaal goed door koffie voor ook andere gastvrouwen en gasten in te schenken. Met zorg begeleidde hij de slechtziende gast via de trappetjes van de Spiegel naar de plaats in het theater.

De heer Heidema zag hoe ouderen genieten doordat ze gewoon uit kunnen gaan. Vier het Leven ontzorgt, daar waar ouderen niet zo makkelijk meer zelf naar een theater kunnen gaan, of film of museum, neemt Vier het Leven deze drempel weg. Ouderen hebben hierdoor het gevoel er weer bij te horen, kijken uit naar de uitjes en met veel plezier op terug. Ook deze avond genoten ouderen samen met de gastvrouwen en de bijzondere gastheer: hij heeft de dames ook weer veilig naar huis gebracht.

Wat is Vier het Leven?
Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert Vier het Leven culturele uitjes met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen.

Deelnemende ouderen worden door vrijwilligers persoonlijk thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Samen genieten ze van een voorstelling en altijd twee consumpties, waarmee het arrangement een compleet verzorgd en ontspannen uitje is. Vier het Leven stelt het programma samen uit het reguliere aanbod van de theaters. Op deze manier maken ouderen zelf de keus naar welke voorstelling zij willen gaan.

Ouderen, mantelzorgers en organisaties kunnen gratis een programmaboekje aanvragen van hun regio (Almelo, Deventer, Enschede/Hengelo, Rijssen-Holten, Vechtdal en Zwolle) via de landelijke website www.4hetleven.nl of 035-524 51 56. De kosten voor culturele uitjes zijn inclusief toegang, begeleiding, vervoer en een kopje koffie/thee bij binnenkomst en drankje na afloop.

Artikel delen: