Rioolvervanging in Kleine Voort en Lijnbaan

De gemeente Zwolle start maandag 17 maart aanstaande met het vernieuwen van het riool in de Kleine Voort en een deel van de Lijnbaan. Volgens de planning duren de werkzaamheden tot halverwege april dit jaar.

Deze week ontvangen de bewoners in de directe omgeving een brief van de gemeente over de rioolvervanging. De bewoners worden geadviseerd hun auto vanaf zondagavond 16 maart niet in het uit te breken gedeelte van de straat te parkeren.

 

Aannemersbedrijf Schagen BV uit Hasselt start op maandag 17 maart met het uitbreken van de rijbaan in de Kleine Voort. Het betreft hier het gedeelte tussen de Lijnbaan en de Hoogstraat. Aansluitend op het uitbreken graven de werknemers van Schagen BV het oude riool op en leggen zij de nieuwe rioolbuizen. Zodra de rioolwerkzaamheden voldoende gevorderd zijn, worden de bestratingwerkzaamheden gestart. De werkzaamheden in de Lijnbaan sluiten aan op die in de Kleine Voort.

De gemeente Zwolle vernieuwt het gemeentelijke riool wanneer het riool niet meer voldoet aan de gestelde eisen. Rioolbuizen kunnen aangetast, gescheurd of ten opzichte van elkaar verschoven worden. Door deze gebreken neemt de functie en de stabiliteit van het riool af. Om deze ongewenste situatie een einde te maken wordt het riool vervangen. Jaarlijks voert de gemeente onderzoek uit naar welk riool van delen van de stad vervangen moet worden en maakt de gemeente een planning voor de rioolvervanging. 

Artikel delen:

Reageer