Groot aantal knotwilgen op Hessenpoort verplant

Groot aantal knotwilgen op Hessenpoort verplant

Zwolle – In verband met de verdere ontwikkeling van bedrijventerrein Hessenpoort wordt op dinsdag 5 februari 2019 een groot aantal knotwilgen verplant. De wilgen staan nu nog langs de Markteweg. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zal de Markteweg worden afgesloten voor het verkeer. De werkzaamheden worden door ROVA uitgevoerd.

De verplaatsing van de wilgen is nodig in verband met de verdere ontwikkeling van Hessenpoort. De wilgen staan langs de Markteweg, een oude weg die vanwege de verdere groei van het bedrijventerrein gaat verdwijnen. In voorbereiding op de werkzaamheden worden de knotwilgen verplant naar de watergang ten zuiden van Wehkamp. Er is voor deze locatie gekozen, omdat de wilgen hier een fraaie plek aan het water krijgen. Om er voor te zorgen dat de bomen behouden blijven is dit het moment om ze uit de grond te halen.

De knotwilgen zijn belangrijk voor de ringmussenkolonie, die in de wilgen verblijven en broeden. Door de bomen te verplanten blijft de verblijfplaats voor de beschermde ringmussen op Hessenpoort behouden. De ringmussen worden via een tijdelijke corridor van takkenbossen naar hun nieuwe woongebied geleid. Hierdoor wordt bijgedragen aan de instandhouding van de ringmussenkolonie en de rijke natuur in en rond Hessenpoort.

Het verplanten van de knotwilgen valt onder de vergroeningsaanpak van Hessenpoort. In Zwolle werken gemeente en ondernemers al enkele jaren samen aan de vergroening en verduurzaming van het bedrijventerrein. In 2016 is op initiatief van de Ondernemersvereniging Hessenpoort, samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, gemeente Zwolle en provincie Overijssel, de visie ‘Hessenpoort, Natuurlijk!’ opgesteld. Deze visie is de basis voor de ambitie op Hessenpoort waarmee de verblijfskwaliteitwordt vergroot. Van het aanleggen van een wandelnetwerk tot het inzaaien van bermen met bloemrijke kruidenstroken en het faciliteren van een zonnepark onder de hoogspanningsmasten.

Hessenpoort huisvest verschillende toonaangevende bedrijven. Het bedrijventerrein is met zijn ligging direct aan de A28 en de goede infrastructuur, uitstekend bereikbaar. Het heeft een eigentijdse uitstraling, een kwalitatief hoogwaardige inrichting en een actieve ondernemersvereniging. Innovatie en duurzaamheid staan er hoog in het vaandel. Er is in en buiten de stad veel belangstelling voor deze toplocatie.

Artikel delen: