Voorlichters gezocht met passie voor water, natuur en dijken

Voorlichters gezocht met passie voor water, natuur en dijken

Zwolle – Lijkt het je leuk voorlichting te geven over de diverse taken van een waterschap? Dan is Waterschap Drents Overijsselse Delta op zoek naar jou! Omdat de aanvragen naar voorlichtingsactiviteiten toenemen, heeft het waterschap meer vrijwillige voorlichters nodig.

Activiteiten van de nieuwe voorlichters zijn divers. Voorkeuren aangeven is uiteraard geen enkel probleem. WDODelta is op zoek naar voorlichters voor het geven van gastlessen op basisscholen of het voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld om de Democratiegame te spelen of uit te leggen wat het waterschap doet op het gebied van dijken, duurzaamheid en de gevolgen van de klimaatverandering. Maar ook algemene lessen over de rol en taken van het waterschap worden aangeboden.

Evenementen en waterdiertjes
Daarnaast is hulp welkom bij evenementen waar het waterschap aanwezig is met VR-brillen en de klimaattafel. Ook kunnen voorlichters worden ingezet voor een rondleiding op een groot gemaal of een rioolwaterzuivering en zoekt het waterschap specifiek naar voorlichters die het leuk vinden om met kinderen op pad te gaan om waterdiertjes te zoeken.

Sluiswachterswoning Vechtersweerd (Dalfsen)
Waterschap Drents Overijsselse Delta verbouwt momenteel de sluiswachterswoning bij stuw Vechterweerd (Dalfsen). Bedoeling is dat deze woning vanaf dit voorjaar wordt ingezet als centraal informatiepunt voor het werk van het waterschap en projecten, maar ook voor voorlichting over de regio en het Vechtdal. Daarnaast wil het excursies gaan aanbieden bij Vechterweerd.

Vrijwillig
‘Watervoorlichters’ worden ingezet op vrijwillige basis (oproep) en ontvangen een onkostenvergoeding en training. Belangstellenden kunnen hun belangstelling kenbaar maken door een mail te sturen naar  lerenoverwater@wdodelta.nl. Voor meer informatie over de functie kan contact worden opgenomen met het waterschap via 088 – 233 1200.

Foto's 3
Voorlichters gezocht met passie voor water, natuur en dijken
Voorlichters gezocht met passie voor water, natuur en dijken
Artikel delen: