Derde editie Schoolbadmintontoernooi mét Virtual Reality

Zwolle – Ook het schoolbadmintontoernooi is steeds meer in trek. Aanstaande woensdag 13 februari vindt de derde editie van het schoolbadmintontoernooi plaats. Met maar liefst acht teams meer dan vorig jaar. Ruim 150 basisschoolleerlingen (groep 5/6), verdeeld over 36 teams van 24 scholen, strijden om het schoolbadmintonkampioenschap. De organisatie is in handen van SportService Zwolle, Badminton Club (BC) Blauwvinger en de Zwolsche badminton club: ZBC. Dit jaar mét Virtual Reality.

“Door middel van het schoolbadmintontoernooi komen basisschoolleerlingen, maar ook de ouders, broertje, zusjes, opa’s en oma’s die aan komen moedigen, op een laagdrempelige manier in aanraking met onze mooi snelle racketsport”, vertelt Geeke Loman van ZBC. Nienke Harbers van BC Blauwvinger vult aan, “Het is leuk om te zien dat de kinderen zoveel plezier hebben, kennis maken met een andere tak van sport en ervaren hoe het er binnen de badmintonverenigingen aan toe gaat. Mede ook omdat 35 kinderen deel hebben genomen aan de voorbereidende trainingen die onder trainingstijd bij beide verenigingen aangeboden zijn.”

Programma 13 februari
13.30 uur: Start
17.30 uur: Prijsuitreiking door wethouder René de Heer
Locatie: ZBC hal aan de Ossenkamp 5 te Zwolle.

Virtual Reality
Naast het schoolbadmintontoernooi kunnen de kinderen en de supporters van het badmintontoernooi ook kennis maken met de mogelijkheid tot een VR – virtual reality beleving. . “Iedereen heeft inmiddels wel een keer de term Virtual Reality (VR) gehoord, maar VR is iets wat je moet ervaren en beleven. Tijdens de schoolsporttoernooien willen de aanwezigen een korte sportieve VR-kennismaking geven. VR kan worden ingezet als een nieuwe vorm van bewegen, de komende periode gaan we binnen SportService Zwolle aan de slag om VR een plek te geven binnen ons uitvoeringsprogramma”, aldus Loes Boetes specialist Virtual Reality, SportService Zwolle.

Fair Play
Net als op de andere schoolsporttoernooien is ook hier weer Fair Play aanwezig. De teams maken kans op een Fair Play prijs mits ze voldoen aan de volgende Fair Play regels:
– We hebben Respect voor elkaar, de materialen en de omgeving;
– We spelen Eerlijk volgens de regels;
– We spelen Sportief, ook als het even niet zo goed gaat;
– Iedereen kan en mag Meedoen.

Artikel delen: