Deltion rallyteam startklaar voor nieuw rallyseizoen

Vijf topstudenten Motorvoertuigentechniek draaien in het Deltion Rallyteam mee. Samen met leraren van deze opleiding vormen zij het serviceteam voor de blauw-oranje Chevrolet Kalos. Het team is startklaar voor een nieuw rallyseizoen. Dat begint in Emmeloord, op de Tank S Rally op 14 en 15 maart. In het praktijklokaal van Deltion is hard gesleuteld om de rallyauto klaar voor de winst naar de start te kunnen rijden.

Ook in de auto vindt er in het nieuwe seizoen een verandering plaats. De auto wordt gereden door Arjan Heijstek en zijn navigator Hester van Ovost. Arjan is kampioen in de Fiat Seicento trofeo geweest. Hester is zijn vaste bijrijdster. Bij uitstek een team dat het Deltion rallyteam goed kan versterken. Pascal Ter Haar uit Emmeloord is een van de studenten Motorvoertuigentechniek die in het serviceteam meedraait. “We hebben een heel goede rijder voor de rallyauto. Ik ben daarom best trots dat ik deel uitmaak van het serviceteam. Wij spelen een cruciale rol bij het behalen van een podiumplaats. Wij leren werken onder grote tijdsdruk; de auto moet in korte tijd klaar zijn voor de volgende proeven. Samenwerken is in dit team dan ook heel belangrijk.”

Studenten werken in het serviceteam praktijkgericht. Communicatieve vaardigheden en de zelfstandigheid van de studenten zijn hierbij belangrijk. Imo Hundertmark is docent Motorvoertuigentechniek en projectleider rallyteam: “Het serviceteam biedt een uitgelezen kans voor studenten om in de praktijk te werken. De studenten leren omgaan met extreme situaties en werken onder tijdsdruk. Zij moeten snel, zorgvuldig en perfect samenwerken in teamverband. Niet alleen om de snelste tijd neer te kunnen zetten, maar ook om de veiligheid van de rijder en navigator te kunnen waarborgen. En we gaan in Emmeloord natuurlijk ook samen voor de winst!”

Artikel delen:

Reageer