‘De dag dat God 10 jaar werd’ - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

‘De dag dat God 10 jaar werd’

Zwolle – Theoloog en theatermaker Kees van der Zwaard speelt zijn solovoorstelling ‘De dag dat God 10 jaar werd’ op dinsdag 26 februari in de Oosterkerk, Koewegje 2 in Zwolle. De aanvang is 20.00 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Bij de uitgang is een collecte voor een goed doel.

Wat doe je met de verhalen van je jeugd? En wat doen die verhalen nu nog met jou? Kees van der Zwaard duikt in zijn protestantse wereld van vroeger. Toen hij tien jaar was zat hij op de School met den Bijbel. Schrijver Anne de Vries was zijn profeet. Kees verslond diens Groot Vertelboek voor de Bijbelse Geschiedenis en het boek Reis door de nacht.

Zijn hoofd zit vol verhalen. En met bezorgdheid over de wereld. De wereld, die hij natuurlijk wil redden. Kees droomt van een wereld die klopt. En over zichzelf als held. Tot zijn vader zegt: dromen zijn niet rendabel. Maar wat blijft er dan over en wie of wat kun je dan nog geloven? Hoe overleeft het kind tussen droom en realiteit? En hoe vind je als volwassene je droom terug?

In zijn voorstelling is veel ruimte voor de muziek van Hans Hasebos. Van der Zwaard vertelt over de Kees van 10 jaar en creëert een verhalenlandschap in woord en geluid, geregisseerd door Cilia Hogerzeil. Droom en werkelijkheid lopen door elkaar heen.

Kees van der Zwaard (1962) is theoloog en werkt sinds 1998 freelance als schrijver en theatermaker. Hij speelde tot nu toe tien zelfgeschreven solovoorstellingen, variërend van een toneelmonoloog tot kleinkunst.

 

Artikel delen: