Landstede-studenten ontvangen GORDON in Lapland

Het noorden van Finland wordt steeds meer gezien als het sneeuwzekere alternatief voor de Alpen. Gebieden als Ruka, Iso-Syöte en Hymos ontwikkelen zich in sneltreinvaart tot hypermoderne wintersportgebieden. Al enkel jaren anticipeert de toerisme opleiding van Landstede op deze ontwikkelingen. Vooral in samenwerking met Scandinavië-expert “Voigt-travel” uit Naarden vonden al vele studenten hun weg naar het Rendeerpark van Salla. Deze winter is hun aantal verdrievoudigd en komende jaren zullen de stageplaatsen aldaar zeker voor uitbreiding vatbaar blijken te zijn.

Wie een beeld wil krijgen van de unieke stageplekken van studenten Landstede Toerisme in Lapland, kijkt op 19 en 26 maart, en 9 april naar het RTL4-programma ‘Gillend naar huis’. De studenten begeleiden op professionele wijze een weerbarstige en door reismoeheid bevangen Gordon bij een rendierentocht, een snowscooteravontuur en een huskyrit. Mensen die de goede service en de winterse en sprookjesachtige sfeer van het Lapse landschap wél weten te waarderen, verstaan ongetwijfeld de kunst om door Gordons cynisme heen te kijken.


(Eigen foto’s)

Programmering ‘Gillend naar huis’ RTL 4:

Woensdag 19 maart om 20.30 uur:      Gordon en de rendierentocht

Woensdag 26 maart om 20.30 uur:      Gordon bij de snowscooterverhuur

Woensdag 9 april om 20.30 uur:      Gordon en de huskyrit

Gillend naar huis wordt elke zondag herhaald om 22.30 uur.

In de zomermaanden verzorgen de studenten in Salla middernachtzonwandelingen, rafting- en, kanotochten, goudzoektochten en infobijeenkomsten over de Lapse Cultuur. In de wintermaanden houden zij zich vooral bezig met Forrest-skiing, Lapse avonden, organiseren ze huskyritten en tochten met de snelle snowscooters, die als F1-bolides over de bevroren, vlakke meren racen. De medewerkers van Landstede Toerisme dragen er steeds weer zorg voor, dat de studenten op de juiste plaatsen terecht komen. Ze zijn ervan overtuigd met deze Finse activiteiten, aan het begin te staan van een veranderende toeristenstroom. Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer. 

Gordon zal in zijn ludieke programma ‘Gillend naar huis’ onder professionele begeleiding van de studenten een rendierentocht, en een snowscooter en huskyrit maken. Zijn bevindingen moeten worden gezien in de context van vele flitsbezoeken aan de meest uiteenlopende vakantieoorden over de hele wereld. Tot rust komen en de bijzondere omgeving en service op zich in laten werken is er voor hem niet bij, getuige z’n column op www.gordon.nl:

‘Denk maar niet dat ik op elke bestemming ‘lang leve de lol’ heb en elke avond dronken op een bar sta. Het is gewoon keihard werken! Soms zijn de draaidagen zo lang, dat ik niet eens tijd heb om van de omgeving te genieten. Er zijn natuurlijk veel ergere banen en klagen doe ik ook zeker niet, maar de afgelopen reizen hebben hun sporen nagelaten in geest en lichaam. Ik ben gewoon reismoe! Ik kan geen vliegtuig, luchthaven, lelijke stewardess of slecht eten op vliegvelden meer zien!…’

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Salla
  Ja wat een belevenis zo’n super week in de sneeuw in Salla. Kan het iedereen aanraden, het rendierpark in Salla organiseerd huskytochten, rendiertripjes, snowshoewandelen, en vele vele andere buitenactiviteiten. Wij hebben daar een prachtige vakantie gehad en daar hebben die mensen van het rendierpark zeker voor gezorgd. Deze vakantie vergeten we nooit meer. In één woord geweldig.
  Egbert en Anneke


  Maak melding

 2. warm houden
  Daar is thermo kleding goed voor. Zelf liepen we in thermo ondergoed daarover skibroek en ski pully van fleece wollen sokken en gevoerde laarzen (van de lidl) en niet koud gehad, terwijl het toch maar -10 -15 is het zo ongeveer overdag, ’s middags als de zons wegging daalde de temp. wel snel maar 2 keer gehad dat het -24 t/m-27 was. Maar wel mooi 3 keer het noordelicht gezien. toen hadden we een extra trui aan haha gr Egbert en Anneke  Maak melding

Reageer