Zwemmarathon ten bate van VG Sport

Zwemmarathon ten bate van VG Sport

Zwolle – Zaterdagmorgen 9 februari heeft VG Sport afdeling zwemmen met ondersteuning van SWOL 1894 een zeer geslaagde en gezellige zwemmarathon gehouden in het zwembad on Campus. Peter Vader zorgde voor de presentatie en Harm Wolters verzorgde de muzikale omlijsting. Als bekende Zwollenaar deed stadsprins Blag I om 10.30 het “startschot”.

De 75 deelnemers van VG Sport die deelnamen zijn personen met een verstandelijke beperking en sommige
met meervoudige beperkingen maar het enthousiasme was overweldigend. Ook de 19 jonge leden van SWOL 1894 lieten zich van hun beste kant zien, dit door zoveel mogelijk baantjes te zwemmen en daarmee sponsorgeld op te halen. SWOL 1894 bestaat dit jaar 125 jaar en organiseert daarom het hele jaar activiteiten ook samen met andere verenigingen in Zwolle. Sportverenigingen hebben een belangrijke maatschappelijke rol en door samen te werken kan je nog meer bereiken.

De opbrengst van SWOL 1894 wordt volledig overgedragen aan de leden van VG Sport. Gesteund door de aanwezige vrijwilligers en aangemoedigd door het publiek op de tribune werd baantje na baantje op geheel eigen wijze getrokken. De trots op de gezichten, als er weer een baantje gedaan was, was hartveroverend. Samen zorgde zij voor een geweldig spetterend waterfestijn. Als voldoening kregen alle deelnemers als herinnering een medaille en heuse oorkonde. Met Peter Vader, Harm Wolters en Stadsprins Balg I aan de kant werd het erg gezellig. Vrolijke muzikale klanken, gezellig meezingen en zelfs voor en na het zwemmen een spontane polonaise aan de kant en in het water. Het geheel verliep harmonieus. De sfeer was geweldig. Iedereen was opgewekt en vol zwemlust! Een zeer geslaagd zwemfestijn.

VG Sport Zwolle is een vereniging voor verstandelijke en meervoudig gehandicapte kinderen en volwassenen. Bij deze vereniging kunnen de leden o.a. zwemmen, fietsen, wandelen, jeu de boulen en nog veel meer. De vereniging draait volledig op vrijwilligers en is financieel sterk afhankelijk van sponsoring. In totaal heeft VG Sport ca 160 leden.
SWOL 1894, opgericht op 20 augustus 1894 is een vereniging in Zwolle met diverse disciplines in de zwemsport en viert dit jaar haar 125-jarig bestaan. De vereniging is voortgekomen uit een combinatie van de Bad- en Zwemvereniging Zwartewater (BZZ) en de Zwolse Zwem- en Poloclub (ZZ&PC). Tegenwoordig bestaat de vereniging uit afdelingen voor Wedstrijdzwemmen (waaronder de Basisgroepen), Waterpolo, Synchroonzwemmen en Masters- en conditiezwemmers.

Artikel delen: