Achterban steunt PEC Zwolle Voetbalacademie met ruim 72.000 euro

Achterban steunt PEC Zwolle Voetbalacademie met ruim 72.000 euro

Zwolle – Een uniek staaltje geldinzameling vanuit de PEC Zwolle supporters via de VriendenLoterij. PEC Zwolle kan dankzij haar achterban dit jaar 72.630 euro in ontvangst nemen voor de Voetbalacademie. Hiermee hebben de supporters het record van afgelopen jaar verbroken.

PEC Zwolle is de supporters zeer erkentelijk en zet het volledige bedrag in om nieuwe jeugdspelers, zoals eerder Sepp van den Berg en Kingsley Ehizibue, klaar te stomen voor het grote werk. Bij de VriendenLoterij hebben de deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub. Van elk gekocht lot is de helft bestemd voor een goed doel op het gebied van gezondheid en welzijn.

Bij PEC Zwolle gaat de schenking naar de Voetbalacademie, onder andere voor scholing van de jeugdspelers zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal. De opgedane kennis tijdens hun tijd bij de Voetbalacademie nemen ze mee in hun verdere toekomst die veelal buiten het voetbal ligt.

Vanaf seizoen 2018/2019 kunnen de Eredivisieclubs een maatschappelijk project insturen en meedingen naar de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’, een prijs georganiseerd door de VriendenLoterij en de Eredivisie. Een vakjury, met experts op het gebied van maatschappelijk ondernemen, buigt zich over de inzendingen. De award beloont de drie meest impactvolle initiatieven van de Eredivisieclubs met een geldprijs. Tijdens het 37e Gala Voetballer van het Jaar, afgelopen september kregen alle 18 Eredivisieclubs een eenmalige bijdrage van 5.000 euro om zo’n vernieuwend maatschappelijk initiatief te bedenken of te starten. De VriendenLoterij en de Eredivisie maken de winnende drie projecten aan het einde van seizoen 2018/2019 bekend. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: