Holtenbroek wordt weer een stukje mooier

|   Laatste wijziging

Zwolle – SWZ ondertekende vandaag samen met Nijhuis Bouw BV een overeenkomst voor de renovatie van 108 portieketagewoningen aan de Lassuslaan, de Buxtehude- en Frobergerstraat in Holtenbroek. Deze woningen worden duurzaam gerenoveerd. Nijhuis Bouw BV gaat voor SWZ de werkzaamheden uitvoeren. De ondertekening vond plaats in de wijk. Met deze renovatie wordt Holtenbroek weer een stukje mooier en worden de woningen comfortabeler en energiezuiniger om in te wonen.

De Renovatie
De renovatie bestaat uit verschillende fasen. De woningen worden geschilderd en huurders krijgen een nieuwe keuken, badkamer en toilet. Daarnaast biedt SWZ een pakket van isolerende maatregelen aan. De woningen worden geïsoleerd, de entrees vergroot en het collectieve verwarmingssysteem wordt verbeterd. Hiervoor vraagt SWZ toestemming van bewoners, omdat daar een huurverhoging voor wordt gevraagd. Als meer dan 70% van de bewoners akkoord gaat met het renovatievoorstel en alle vergunningen worden verleend, kan het doorgaan. Ook biedt SWZ de mogelijkheid bewoners om zonnepanelen te huren en geen gasaansluiting meer te hebben.

Communicatie
Begin februari 2019 zijn alle bewoners geïnformeerd over de renovatie. In het voorjaar worden de bewoners uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de modelwoning voor het maken van hun individuele keuzes. De start van de renovatie is begin september 2019 en naar verwachting zijn de werkzaamheden afgerond voor de zomer 2020.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)