Verhalen met een gevoelige snaar

Verhalen met een gevoelige snaar door Parlando en Glissando. Parlando betekent ‘gesproken’ in het Italiaans, Glissando is de  Italiaanse muziekterm voor het glijden van de ene toon naar de andere.  

Vertelster Mia Verbeelen en harpiste Marjan de Haer vertellen met woord en muziek drie verhalen uit de Griekse mythologie. Op de sprankelende klanken van Keltische en Barok harp word je meegenomen naar de tijd dat de Goden nog over hemel, aarde en onderwereld regeerden. Je ontmoet er Demeter, moeder aarde, en haar dochter Persephone. Samen met Demeter en Orpheus dalen we af in de onderwereld, waar Duistere Hades regeert. Beiden gaan op zoek naar wat hun het liefste is op de wereld; Demeter eist haar dochter terug die ontvoerd is en Orpheus zet zijn muzikale talent in om zijn geliefde Eurydice te bevrijden.

Ook Echo is op het liefdespad. Zij wil de oogverblinde jongeling Narcissus voor zich winnen. Maar die heeft alleen oog voor zijn eigen spiegelbeeld!

Na het horen van deze verhalen zul je beter begrijpen waarom de seizoenen ieder jaar wisselen, waarom het sterrenbeeld lier aan de hemel staat en waarom de echo je napraat.

Datum :          zat.22 Maart

Aanvangsttijd: 20:30

Lokatie:          de verhalenboot

www.deverhalenboot.nl

De voorstelling is geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf ongeveer 10 jaar.

Artikel delen:

Reageer