‘In Zwolle staat een huis´ in woonwinkel SWZ

De fototentoonstelling met de titel ´In Zwolle staat een huis´ is verhuisd naar het de woonwinkel van woningcorporatie SWZ aan het Lübeckplein 62. De tentoonstelling is tot 1 mei a.s. gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de woonwinkel, maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. 

De fototentoonstelling is een cadeau van de gemeente Zwolle aan de inwoners en bezoekers van Zwolle nu de mijlpaal van 50.000ste woningen is bereikt. De tentoonstelling laat zien welke ontwikkeling Zwolle heeft doorgemaakt in de loop der jaren, van de periode van voor de oorlog tot heden: de 50.000ste woning. De fototentoonstelling heeft de titel ´In Zwolle staat een huis´ gekregen naar het lied dat Wim Kan heeft gezongen toen de 1 miljoenste naoorlogse woning in Zwolle in 1962 werd opgeleverd.

De fototentoonstelling is tot stand gekomen met hulp en (financiële) steun van de woningcorporaties, het Concilium (marktpartijenoverleg woningbouw), het Oversticht, het Historische Centrum en het Deltion College.

 

Artikel delen:

Reageer