Een bloemrijker buitengebied in Overijssel

Zwolle – De bloemrijkdom in het buitengebied neemt al jarenlang sterk af en daarmee ook het leefgebied voor insecten, boerenlandvogels en andere dieren. Steeds meer particulieren zaaien (een deel van) hun grond in met een bloemenmengsels. Landschap Overijssel ondersteunt het aanleggen van bloemrijke plekken door collectieve inkoop van inheems zaaigoed en door het verspreiden van kennis over aanleg, ontwikkeling en beheer.

Drie type zaaimengsels
Je kunt drie typen zaaimengsels bestellen bij Landschap Overijssel. Je kunt voor Akkerbloemen, een mengsel van 1-jarige akkerbloemen, kiezen. Verder is er nog een mengsel Natuurakker, een mengsel van 1- en 2-jarige akkerbloemen en granen. Als laatste is er nog een mengsel Bloemenweide, een mengsel van meerjarige bloemen. 

Doe jij ook mee?
Ben je grondbezitter in Overijssel en wil je minimaal 100 m2 inzaaien? Doe dan mee met onze collectieve inkoop! Bestel je zaaigoed bij Landschap Overijssel dan ben je verzekerd van een unieke inheems en autochtoon zaaimengsel afgestemd op de Overijsselse natuur. Je ontvangt korting door collectieve inkoop, gratis verzending van het zaaigoed, persoonlijk advies en de mogelijkheid tot het volgen van een bijpassende cursus.

Voor meer informatie en bestellen van zaaigoed zie www.landschapoverijssel.nl/mijn-natuurakker.

 

Netwerk van ambassadeurs
Landschap Overijssel werkt samen met een netwerk van ambassadeurs, Overijsselaren die al meerdere jaren actief zijn met het inzaaien en ontwikkelen van bloemrijke plekken op en rond eigen erf. Zij delen graag hun kennis en ervaringen met nieuwe deelnemers. Meer weten? Kijk op www.landschapoverijssel.nl/mijn-natuurakker.

 

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op  www.landschapoverijssel.nl.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)