Buitenbrand Isaac van Hoornbeekstraat

Donderdag 20:30 moest de brandweer Zwolle uitrukken voor een buitenbrand aan de Isaac van Hoornbeekstraat.

Het betrof hier aangestoken grofvuil aan de weg, omdat het aangestoken afval dicht naast een rij woningen stond was de kans aanwezig dat de vlammen zouden overslaan, maar kordaat optreden van de spuitgasten voorkwam dit. De problematiek rond het afval in de Zwolse wijk Dieze heeft al eerdere discussies opgeleverd, maar tot op heden blijft het probleem nog onopgelost. Met name in de weekenden wordt er veel afval en grofvuil naast de containers ‘aangeboden’.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. tjonge wat een nieuws waarde weer. alsof er een ramp is gebeurd terwijl als er echt iets gebeurd er dan geen foto’s worden geplaats.

  oke wou ik ff kwijt


  ⚠️ Meld

 2. Iets “gebeurd” niet, iets “gebeurt”

  Wou ik effe kwijt. 😉

  Ik vind het zelf wel grappig dat er wat foto’s bij staan.


  ⚠️ Meld

 3. Een standaard autobezetting bestaat uit 6 personen. Het zou vreemd zijn als ze bij een volgende brandmelding (bv bij Japser thuis) eerst naar de kazerne moesten rijden om hun collega’s op te halen.

  Toch? 😉


  ⚠️ Meld

 4. Als ze uit Dieze moeten komen en ze komen vanaf de kazerne bij de Kamperpoort, kunnen die andere wel gewoon komen lopen, zijn ze tegelijk bij mijn huis ongeveer 😉


  ⚠️ Meld

 5. Waarom geef je de schuld aan de mensen dat ze de rova niet bellen? Het afval wordt regelmatig al aan de vooravond van de afgepsroken tijd aan de weg gezet. Het zijn dan de mensen die er heil in om de boel in de hens te zetten die de schuld moeten krijgen.

  Als ik zie dat de brandweer bijna een hele tank nodig is om deze brand te bestrijden mg je vaak lopen met je emmertjes water, dit is overigens wel geprobeerd door de omwonenden.  ⚠️ Meld

Reageer