Zwolle-middenvelder Jongsma verkeert in tweestrijd

De 25-jarige Jongsma tekende enkele weken geleden een driejarig contract bij RKC Waalwijk, dat toen onbedreigd op de titel leek af te gaan in de Jupiler League. Zijn huidige club FC Zwolle is de Waalwijkers nu echter tot op twee punten genaderd. Binnenkort gaat Jongsma met Zwolle op bezoek bij zijn toekomstige werkgever.

Het is best een vreemde situatie voor de middenvelder. Enige tijd geleden werd bekend dat Jongsma na dit seizoen naar RKC Waalwijk zal vertrekken. Op dat moment hadden de Waalwijkers een comfortabele voorsprong op Zwolle en leek de titelstrijd beslist. Echter, de ruime marge is nu zo goed als verdwenen. “In de kleedkamer worden er wel grapjes over mijn komende transfer gemaakt, maar mijn ploeggenoten weten dat ik met FC Zwolle voor de titel ga,” zegt Jongsma in een interview met het Algemeen Dagblad.

“Zeker, de hoofdprijs winnen met Zwolle is absoluut mogelijk. Wij voelen namelijk geen druk. Ook als we vanaf nu alles verliezen, is ons seizoen geslaagd. Het doel was de play-offs halen en dat is gelukt. Verder zien we het wel.”

Over enkele weken zal de directe confrontatie plaatsvinden in Waalwijk. De kans is aanwezig dat Jongsma dan niet op het veld zal staan vanwege zijn komende transfer. “Als mijn teamgenoten het gevoel hebben dat ik me in die wedstrijd niet voor de volle honderd procent kan geven, dan is het bespreekbaar dat ik niet meedoe. Ik zou het in ieder geval begrijpen als de jongens zeggen: ‘Hé Anton, we vertrouwen het niet, ook omdat het voor jou moeilijk is tegen je volgende club te spelen.”

“Maar op dit moment is er géén sprake van dat de jongens dit zeggen. Ik verwacht ook niet dat er problemen over komen.”

 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Hoef je je nu niet meer druk om te maken…………………………………….. Zwolle volgend jaar gewoon weer tegen eagles en veendam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    ⚠️ Meld

Reageer